«Είμαστε εδώ μετά από τέσσερα χρόνια, νιώθουμε ότι τιμήσαμε την ψήφο του λαού μας, ιδρώσαμε τη φανέλα, μέσα και έξω από τη Βουλή» ανέφερε

O επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι στα Τρίκαλα και στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, ανέφερε: «Απέναντι στα τρία κόμματα που ψήφισαν τα μνημόνια, που ψήφισαν το Υπερταμείο, που ψήφισαν το Χρηματιστήριο Ενέργειας, εμείς καταθέτουμε ένα κυβερνητικό πρόγραμμα το οποίο είναι αναπτυξιακό, είναι απολύτως εντός των πλαισίων της ΕΕ και του ευρωπαϊκού δικαίου, έρχεται σε σύγκρουση με μνημονιακές δεσμεύσεις, κόντρα στο τοξικό ψεύδος του κ. Μητσοτάκη, του κ. Τσίπρα, και του κ. Ανδρουλάκη…». Και συνέχισε: «Είμαστε εδώ μετά από τέσσερα χρόνια, νιώθουμε ότι τιμήσαμε την ψήφο του λαού μας, ιδρώσαμε τη φανέλα, μέσα και έξω από τη Βουλή, καταθέτουμε συγκεκριμένες προτάσεις για έξοδο από τη σκοτοδίνη αυτής της χώρας, και το πιο σημαντικό και για μένα προσωπικά, αποδείξαμε τι σημαίνει ενότητα της Αριστεράς».

Ο κ. Βαρουφάκης, μιλώντας για τις εκλογές σημείωσε πως για το ΜέΡΑ25- Συμμαχία για τη Ρήξη είναι «μόνο ένας μέσος σταθμός, μια αφορμή», για να εξηγήσει: «Αυτό που χτίζεται με το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη είναι μια νέα μεγάλη παράταξη της αγωνιστικής Αριστεράς, η οποία -θα το δείτε τους επόμενους μήνες- θα αρχίσει να φαντάζει ως ένα όνειρο ρεαλιστικό, μιας κυβέρνησης που θα απελευθερώσει τη χώρα από τη χρεοδουλοπαροικία».

Απαντώντας στη συνέχεια σε ερώτηση για τις συνεργασίες, ο κ. Βαρουφάκης τόνισε πως «η απάντηση είναι ένα τεράστιο όχι». «Δυο χρόνια με όλους τους τρόπους, χωρίς τυμπανοκρουσίες, χωρίς κόκκινες γραμμές, χωρίς προαπαιτούμενα καλούμε τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, το ΠΑΣΟΚ, οποιονδήποτε αυτοπροσδιορίζεται ως προοδευτικός να κάτσουμε γύρω από ένα τραπέζι, παραμερίζοντας πικρίες, διαφωνίες, όλα αυτά που μας χωρίζουν και να σκύψουμε πάνω από τα προβλήματα του λαού. Όμως δεν φτάνει η ενότητα να βρεθούμε όλοι μαζί… Η ενότητα είναι απαραίτητη και τη θέλουμε. Πρέπει να έχω και ένα πρόγραμμα. Και εγώ είμαι πολύ μεγάλος στην ηλικία για να αναλωθώ σε συζητήσεις που δεν έχουν λογικό ειρμό» εξήγησε ενώ σε άλλο σημείο υπογράμμισε πως «δεν φτιάξαμε το ΜΕΡΑ 25 για να γίνουμε υπουργοί, το φτιάξαμε για να σκύψουμε πάνω στα προβλήματα των ανθρώπων».

Μίλησε επίσης για κατάργηση του Ηρακλή, καθώς, όπως είπε, αυτή τη στιγμή που μιλάμε, αγοράζονται και πωλούνται στη δευτερογενή αγορά του Ηρακλή δάνεια τα οποία εμπεριέχουν ως εχέγγυο κύριες κατοικίες.

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Βαρουφάκης στη στήριξη του αγροτικού εισοδήματος. Σημειώνοντας πως οι ελάχιστοι αγρότες που έχουν μείνει είναι χωρίς βοήθεια στο έλεος των τεράστιων αυξήσεων της ενέργειας και των μεσαζόντων έκανε λόγο για ρήξη με την κυρίαρχη πολιτική των μνημονιακών δυνάμεων και αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα μιας δημόσιας Αγροτικής Τράπεζας για σταθερή και μακρόπνοη στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής.

Για την προστασία της πρώτης κατοικίας, είπε πως το ΜέΡΑ25 είναι το μόνο κόμμα που έχει καταθέσει στη Βουλή νομοσχέδιο για την πραγματική προστασία της πρώτης κατοικίας.

Για το ηλεκτρικό ρεύμα έκανε λόγο για άμεση κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας και επανεθνικοποίηση της ΔΕΗ.

Τέλος, έκανε λόγο για ρήξη με τα ΜΜΕ της ολιγαρχίας, με αφορμή συνέντευξη που εφημερίδα ζήτησε και ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη πρόθυμα παραχώρησε, αλλά δεν θα δημοσιευτεί ποτέ στην εφημερίδα. Ξέρουμε πώς λειτουργούν τα συστημικά ΜΜΕ των Αθηνών που είναι μια μεγάλη πληγή στο σώμα της δημοκρατίας, είπε χαρακτηριστικά ενώ μίλησε για ιδιαίτερη εκτίμηση που έχει το ΜέΡΑ25 για τα περιφερειακά ΜΜΕ.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, τοποθετήθηκε και η υποψήφια βουλευτής Επικρατείας του ΜέΡΑ25- Συμμαχία για τη Ρήξη Σοφία Σακοράφα, ενώ στο τέλος παρουσιάστηκε και το ψηφοδέλτιο του κόμματος για την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr