“Δυστυχώς πτωχεύουμε”. Αυτή είναι η πρώτη και μόνη δήλωση στην οποία προέβη σήμερα η υποψήφια των Ρεπουμπλικανών Βαλερί Πεκρές

“Δυστυχώς πτωχεύουμε”. Αυτή είναι η πρώτη και μόνη δήλωση στην οποία προέβη σήμερα η υποψήφια των Ρεπουμπλικανών Βαλερί Πεκρές φθάνοντας στην έδρα του κόμματος στο Παρίσι.

Η Πεκρές τόνισε πως το κόμμα δεν συγκεντρώνει το 5% και συνεπώς δεν δικαιούται κρατική αποζημίωση για τις προεκλογικές δαπάνες. Απηύθυνε έκκληση για την εξεύρεση δωρητών, επισημαίνοντας μάλιστα πως μεγάλο τμήμα των χρεών, περί τα πέντε εκατ. ευρώ, το έχει αναλάβει προσωπικά.

Το νεογκολικό κόμμα των Ρεπουμπλικανών ιδρύθηκε στις 30 Μαΐου του 2015 ώστε να διαδεχτεί την Ένωση για ένα Λαϊκό Κίνημα η οποία ιδρύθηκε από τον Ζακ Σιράκ. Πλην του Σιράκ, πρόεδρος με τη σημαία της Ενωσης εκλέχτηκε και ο Νικολά Σαρκοζί, λαμβάνοντας στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών του 2007 το 53% . Στις προηγούμενες προεδρικές εκλογές (2017), με υποψήφιο τον Φρανσουά Φιγιόν το κόμμα των Ρεπουμπλικανών έλαβε στον πρώτο γύρο το 20% των ψήφων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr