Τζόνσον: Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας ζήτησε ξανά συγγνώμη για τα πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ κατά την διάρκεια του lockdown.

Ο Μπόρις Τζόνσον μίλησε σχετικά με τα πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ. Συγνώμη για ακόμα μία φορά ζήτησε ο Μπόρις Τζόνσον, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, για την παραβίαση των κανόνων των lockdown στην Ντάουνινγκ Στριτ και σε άλλα κυβερνητικά κτίρια με τα πάρτι που περιγράφει και επικρίνει στην έκθεσή της η Σου Γκρέι.

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι τα όρια μεταξύ εργασίας και κοινωνικών συναθροίσεων ήταν συγκεχυμένα, αλλά επέμεινε ότι έκτοτε έχει κάνει αλλαγές στη δομή λειτουργίας της Ντάουνινγκ Στριτ και ότι ο ίδιος «έχει πάρει το μάθημά του», απορρίπτοντας τις φωνές για παραίτησή του.

Τι ανέφερε ο Τζόνσον

«Κατανοώ την αγανάκτηση και το θυμό… αλλά πιστεύω συντριπτικά ότι καθήκον μου είναι να συνεχίσω να αντιμετωπίζω τις μεγάλες προκλήσεις», είπε ο κ. Τζόνσον αναφερόμενος στο αυξανόμενο κόστος διαβίωσης, στην προσπάθεια ανάκαμψης από την πανδημία, στον πόλεμο του Πούτιν και στο πρωτόκολλο Βόρειας Ιρλανδίας του Brexit.

Όπως πρόσθεσε, είναι με «απόλυτη ειλικρίνεια» που δήλωνε στη Βουλή των Κοινοτήτων πως δεν είχαν παραβιαστεί οι κανόνες των lockdown, διότι δεν είχε περάσει από το μυαλό του πως η ολιγόλεπτη παρουσία του σε συναθροίσεις εργαζομένων στον ίδιο χώρο για να αποχαιρετίσουν συναδέλφους συνιστούσε παραβίαση των κανόνων. Τόνισε δε ότι η αστυνομία του επέβαλε πρόστιμο μόνο για μία συνάθροιση και ότι η παραβίαση των κανόνων στις υπόλοιπες κρίθηκε ότι έγινε αφού ο ίδιος είχε αποχωρήσει.

Πάντως γρήγορη δημοσκόπηση που έγινε από τη YouGov σε δείγμα 2.748 πολιτών έδειξε πως το 59% θεωρεί πως ο Πρωθυπουργός οφείλει να παραιτηθεί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr