Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έλαβε χθες Τρίτη δόση επικαιροποιημένου εμβολίου

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έλαβε χθες Τρίτη δόση επικαιροποιημένου εμβολίου κατά της COVID, και παρότρυνε τους συμπατριώτες του να μιμηθούν το παράδειγμά του, καθώς πλησιάζει ο χειμώνας, και προέτρεψε τους Αμερικανούς πολίτες να εμβολιαστούν για τον κορωνοϊό το συντομότερο δυνατόν.

Ο 79χρονος Δημοκρατικός πολιτικός, ο οποίος είχε συμπτώματα της COVID-19 πριν από τρεις μήνες, είχε ήδη λάβει δεύτερη αναμνηστική δόση στα τέλη του Μαρτίου.

Η επιπρόσθετη δόση, που έλαβε ο κ. Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο με παρόντες δημοσιογράφους, αναπτύχθηκε για την αντιμετώπιση δύο υποπαραλλαγών του SARS-CoV-2.

Ο αμερικανός πρόεδρος ανήγγειλε πρωτοβουλίες με στόχο να ενθαρρυνθούν οι Αμερικανοί να λάβουν αναμνηστική δόση των εμβολίων πριν από το τέλος της χρονιάς, ενόψει των ταξιδιών και των οικογενειακών συγκεντρώσεων στις γιορτές του τέλους του έτους.

«Καλώ όλους τους Αμερικανούς (…) να κάνουν το εμβόλιό τους το συντομότερο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπάιντεν. «Εκατοντάδες άνθρωποι πεθαίνουν ακόμη καθημερινά εξαιτίας της COVID, εκατοντάδες. Είναι πιθανό ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί τον χειμώνα, αλλά (…) σχεδόν όλοι οι θάνατοι θα μπορούσαν να προληφθούν φέτος».

Διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνησή του και μεγάλες αλυσίδες φαρμακείων —στελέχη των οποίων ήτα παρόντα χθες στην αμερικανική προεδρία για την περίσταση— εργάζονται συντονισμένα για να εγγυηθούν πως οι αναμνηστικές δόσεις θα είναι ευρέως διαθέσιμες και δωρεάν.

Αναφερόμενος στην πολιτικοποίηση του εμβολιασμού στις ΗΠΑ, κάλεσε να «ξαναρχίσουμε από το μηδέν ως χώρα, να αφήσουμε πίσω τους παλιούς καυγάδες για την COVID, να βάλουμε στην άκρη τις κομματικές σκοπιμότητες».

Πηγή: pagenews.gr