Ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ στέλνει μήνυμα σχετικά με την αμυντική σχέση των ΗΠΑ με τη χώρα μας, την Ελλάδα, και όπως τονίζει, βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών.

Μάλιστα, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής εργάζονται για να την περαιτέρω ενίσχυσή της, συμπεριλαμβανομένης της μελλοντικής απόκτησης των F-35 στη χώρα μας, με τον Τζέφρι Πάιατ να διαψεύδει δημοσιεύματα περί του αντιθέτου.

Εξάλλου, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν χαιρετίσει το ενδιαφέρον της Ελλάδας να αποκτήσει τα F-35 για την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία, σύμφωνα με ό,τι σημειώνει στη δήλωσή του ο Τζέφρι Πάιατ και τονίζει χαρακτηριστικά πως «έχουμε δείξει την υποστήριξή μας για την προμήθεια».

«Συνεργαζόμαστε στενά για ένα μελλοντικό πρόγραμμα απόκτησης, το οποίο θα ενισχύσει τις αμυντικές δυνατότητες της Ελλάδας, θα διασφαλίσει τη διαλειτουργικότητα με τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ και θα βελτιώσει την περιφερειακή σταθερότητα. Όλα τα δημοσιεύματα περί του αντιθέτου είναι ψευδή και αποτελούν παραποίηση της πολιτικής των ΗΠΑ».

Επίσης, ο Αμερικανός πρέσβης επισημαίνει πως η αμυντική σχέση ΗΠΑ – Ελλάδας βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών και είναι μια από τις ισχυρότερες στρατιωτικές σχέσεις της Αμερικής στην Ευρώπη, και δηλώνει ότι «είμαστε πολύ περήφανοι για τη συνεργασία άμυνας και ασφάλειας με την Ελλάδα».

«Εργαζόμαστε καθημερινά για να την περαιτέρω ενίσχυσή της, συμπεριλαμβανομένης της μελλοντικής απόκτησης των F-35 στην Ελλάδα. Ο δρόμος για την απόκτηση των F-35 είναι μια πολυετής διαδικασία που θα βασίζεται φυσικά στις επιτυχίες που έχουν πραγματοποιηθεί στο πρόγραμμα αναβάθμισης των F-16 Viper της Ελλάδας».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr