Προβλέπεται μεγάλη έκρηξη διασποράς του κορωνοϊού τις αμέσως επόμενες ημέρες

Μεγάλη έκρηξη διασποράς του κορωνοϊού τις αμέσως επόμενες ημέρες προβλέπουν οι επιστήμονες.

«Δεν είναι σε 20 μέρες η πανδημία, θα έρθει πιο μπροστά. Πιστεύω ότι αυτή την Τρίτη θα έχουμε πάνω από 9.000 κρούσματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης.

Μιλώντας το πρωί στο Open, υπογράμμισε: «Είμαστε ένα μήνα μετά την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος Όμικρον στη χώρα μας. Είναι επιτυχία της χώρας ότι έχει επιβραδυνθεί η μετάλλαξή της. Όμως τις τελευταίες μέρες φαίνεται εκρηκτική η αύξησή της. Πάνω από το 10% των καθημερινών κρουσμάτων είναι Όμικρον». Σύμφωνα με τον ίδιο αναμένεται έκρηξη, με διπλασιασμό κρουσμάτων. «Τρίτη με Τετάρτη θα ανέβουν τα νούμερα. Μετά τις 15 Ιανουαρίου ίσως φτάσουμε τα 20.000 κρούσματα! Πάμε για ρεκόρ κρουσμάτων», επισήμανε ο κ. Τζανάκης.

Η αισιόδοξη εκτίμηση για την Όμικρον

Ο ίδιος εκτίμησε ότι ο ίδιος πιστεύει πως «η Όμικρον θα μας “χαιρετήσει” και θα βοηθήσει στην εκφύλιση του ιού. Δεν είναι όμως βέβαιο. Πάντα κινδυνεύουμε όμως με μία μετάλλαξη».

Ο κ. Τζανάκης πρόσθεσε ότι μπορούν να ληφθούν μια σειρά από μέτρα όπως:

  • σπαστό ωράριο στις εργασίες για αποσυμφόρηση στα ΜΜΜ
  • να μειώσουμε τα ωράριο των εμπορικών
  • να αυξήσουμε ωράριο σούπερ μάρκετ
  • να μειώσουμε ωράρια στα κέντρα διασκέδασης
  • να παρατείνουμε διακοπές σχολείων και πανεπιστημίων

H αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες είναι αλματώδης, με την Αττική να παρουσιάζει τη μεγαλύτερη έξαρση. Μέσα σε μόλις 4 ημέρες, από 2.264 που ήταν τα κρούσματα έφθασαν τα 3.433, προστέθηκαν δηλαδή, περισσότερες από 1.000 νέες μολύνσεις. Χαρακτηριστικά στις 21 Δεκεμβρίου και τα 2.264 κρούσματα, μία μέρα μετά καταγράφονται 2.307, στις 23 Δεκεμβρίου 2.625, χθες 3.433 και το Σάββατο 3.200.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr