Τσίπρας: O αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε πως υπάρχει κίνδυνος για ανατιμήσεις στα προϊόντα, αλλά και στο ρεύμα.

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε σχετικά με το κίνδυνο ανατιμήσεων σε προϊόντα και ρεύμα. Ακόμη, ο Αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε την επιτακτική ανάγκη να στηριχθούν άμεσα τόσο οι εργαζόμενοι όσο και επιχειρήσεις στην σύσκεψη που είχε με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων στο επιμελητήριο του Βόλου, μετά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο της πόλης και τη συζήτησή του με γιατρούς και τη διοίκησή του.

«Η κυβέρνηση θα πρέπει να πάρει πάρα πολύ σοβαρά τις προτάσεις που έχουμε καταθέσει» τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στους εκπροσώπους παραγωγικών φορέων της Μαγνησίας, υπογραμμίζοντας την αγωνία του για να στηριχθεί η κοινωνία στη «διπλή κρίση που αντιμετωπίζουμε ως χώρα», αυτή της πανδημίας και των εκρηκτικών ανατιμήσεων.

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021.(ANDREA BONETTI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ/EUROKINISSI)

“Είμαστε πρωταθλητές σε όλη την Ευρώπη στην χονδρική τιμή της ενέργειας”

Με αφορμή αυτή τη διπλή κρίση έκανε λόγο για «κατάσταση πολέμου», επισημαίνοντας ότι αν και μπορεί να είναι σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, «νομίζω ότι η χώρα μας την βιώνει και αυτή με δραματική μορφή».

Είμαστε πρωταθλητές σε όλη την Ευρώπη στην χονδρική τιμή της ενέργειας. Κάτι που επιβαρύνει ήδη τους λογαριασμούς του ρεύματος για κάθε νοικοκυριό αλλά και για κάθε επιχείρηση και θα δημιουργήσει μια νέα αλυσίδα ανατιμήσεων σε προϊόντα μαζικής κατανάλωσης το επόμενο διάστημα» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

Τόνισε πως η κρίση της ακρίβειας δεν χτυπά το ίδιο όλους του πολίτες και επαγγελματίες, καθώς όπως είπε είναι άλλο να καλούνται να βγάλουν το μήνα με ένα συγκεκριμένο, περιορισμένο εισόδημα και να βλέπουν αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος και τα βασικά προϊόντα στο σούπερ μάρκετ που ξεπερνάνε το εισόδημά τους, χωρίς δυνατότητες για δαπάνες την τρίτη εβδομάδα κάθε μήνα, και είναι άλλο να βλέπεις απλά κάποιες αυξήσεις που μειώνουν την δυνατότητά σου να αποταμιεύσεις.

Μείωση ΕΦΚ, διαγραφή μέρους χρεών και αύξηση μισθού

Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ επανέλαβε τις προτάσεις που έχει καταθέσει για την αντιμετώπιση του κύματος ακρίβειας και την ενίσχυση νοικοκυριών και επιχειρήσεων, μεταξύ των οποίων:

– μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, στο πετρέλαιο θέρμανσης, κίνησης και το αγροτικό πετρέλαιο στα κατώτατα όρια που επιτρέπει η ΕΕ.

– αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ

– διαγραφή μέρους των χρεών που δημιουργήθηκαν στην πανδημία και αποπληρωμή του υπολοίπου ποσού σε μια μακρά χρονική διάρκεια και με πολλές δόσεις

– υιοθέτηση της εργαλειοθήκης της Κομισιόν, ώστε να σταματήσουν οι ρευματοκοπές και να δοθούν φορολογικές ελαφρύνσεις για να αντιμετωπίσουν οι επιχειρήσεις τις αυξήσεις του ρεύματος.

Πρόκειται, όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας, για μέτρα που πήραν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες για να αντιμετωπίσουν την κρίση. «Όχι σε μόνιμη βάση αλλά όσο διαρκέσει η κρίση, γιατί φοβάμαι ότι δεν θα είναι τόσο παροδική όσο νομίζουν κάποιοι» ανέφερε.

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στον Βόλο, σύσκεψη με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων στο επιμελητήριο του Βόλου. Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021.(ANDREA BONETTI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ/EUROKINISSI)

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr