Ο Αλέξης Τσίπρας έριξε τα βέλη του, για ακόμα μια φορά, προς την κυβέρνηση κατηγορώντας την για την διαχείριση της πανδημίας. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Kontra Channel, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραδέχτηκε ότι πρόκειται για μια «δύσκολη παγκόσμια συνθήκη», ωστόσο επέρριψε στον πρωθυπουργό και στην κυβέρνηση την ευθύνη για το «λανθασμένο μοντέλο διαχείρισης» της κρίσης που ακολουθούν.

Όπως είπε, «είναι η μοναδική χώρα στην οποία συνεχώς πανηγυρίζει η κυβέρνηση, ενώ ο υπόλοιπος κόσμος βρίσκεται σε θλίψη και απελπισία».

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε, επίσης, ότι «ο βασικός λόγος που εγκαλεί την κυβέρνηση από την αρχή είναι ότι δεν έχει συναίσθηση του τι περνάει ο μέσος πολίτης, και διαχειρίζεται την πανδημία με τρόπο επικοινωνιακό, με μόνη στόχευση το επίπλαστο και πρόσκαιρο πολιτικό όφελος». Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση όσον αφορά το lockdown. Το χαρακτήρισε «αυστηρό», παραπέμποντας στους αριθμούς των κρουσμάτων με τους οποίους ξεκίνησε και τους σημερινούς αριθμούς και των διασωληνωμένων και όσων βρίσκονται σε λίστα αναμονής που είναι πολύ πιο υψηλοί.

Τσίπρας: Έχει χαθεί η εμπιστοσύνη του κόσμου – Η κυβέρνηση δεν πέτυχε σε τίποτα

Όπως υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας, η κυβέρνηση «δεν πέτυχε σε τίποτα» και εξέφρασε την «ανησυχία» του ότι «σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή έχει χαθεί η εμπιστοσύνη του κόσμου όχι μόνο στην κυβέρνηση αλλά και στους επιστήμονες», επικρίνοντας την κυβέρνηση ότι «έχει χάσει τελείως τον έλεγχο».

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι οι ιθύνοντες «εργαλειοποιούν» την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων και «κρύβουν» τις δικές τους αποφάσεις πίσω από την επιτροπή, ενώ επανέλαβε το αίτημά του για δημοσιοποίηση των πρακτικών των συνεδριάσεων. Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «πληροφορίες» ότι η επιτροπή ενίοτε δέχεται «αφόρητες πιέσεις» προκειμένου να παίρνει τις «αποφάσεις» που «θέλει η κυβέρνηση».

«Καταθέτω ως μεγάλη και βαθύτατη ανησυχία το γεγονός ότι έχει χαθεί η εμπιστοσύνη και στην επιστήμη και καταθέτω ως βαθύτατη ανησυχία ότι ετούτη την κρίσιμη ώρα η χώρα δεν έχει κυβέρνηση», σημείωσε ο κ. Τσίπρας και περιέγραψε μια «εικόνα χάους που εγκυμονεί κινδύνους».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr