Τσίπρας για συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας: «Τις πράξεις και την ψήφο μας θα την κρίνουν οι πολίτες», δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Συναίνεση στο λάθος δεν θα δώσουμε», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας, την οποία χαρακτήρισε κακή. «Τις πράξεις και την ψήφο μας θα την κρίνουν οι πολίτες» σημείωσε κατά την έναρξη της ομιλίας του, κατά την οποία άσκησε δριμεία κριτική στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Ο κ. Μητσοτάκης πάει και ψωνίζει φρεγάτες σαν να ψωνίζει γραβάτες. Όταν, όμως, θα έρθει η ώρα να δώσουμε λύσεις για την δύσκολη αυτή θέση εσείς δεν θα είστε εδώ», είπε.

Τσίπρας για συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας: Το δόγμα για την ασφάλεια απομακρύνεται από πάγιες θέσεις στην εξωτερική πολιτική

«Μας μιλά για εθνική ευθύνη, αυτός που αρνείται να φέρει στη Βουλή προς ψήφιση τα μνημόνια της Συμφωνίας των Πρεσπών» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας και τόνισε: «Πάει πολύ αυτό το εμπόριο του κίβδηλου πατριωτισμού». Ο κος Τσίπρας έκανε λόγο για δόγμα για την ασφάλεια που απομακρύνεται από πάγιες θέσεις στην εξωτερική πολιτική και καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι «φουσκώνει» τον αμυντικό προϋπολογισμό της χώρας κατά 10 δισ. ευρώ, χωρίς εγγύηση συμμετοχής της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας.

Τσίπρας για συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας

«Ο κ. Μητσοτάκης νομίζει ότι τα χρήματα του ελληνικού λαού είναι περιουσία της οικογένειάς του και μπορεί να τα ξοδεύει όπως αγοράζει γραβάτες» είπε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, ο οποίος νωρίτερα άφησε σαφείς αιχμές για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. «Δικές σας κυβερνήσεις χρεοκόπησαν τη χώρα. Βγάλαμε τη χώρα από αυτή τη δύσκολη θέση. Όταν διαπραγματευόμασταν εμείς, είχαμε στο μυαλό μας την αναγκαιότητα για επαρκή άμυνα, αλλά και το τελευταίο ευρώ του Έλληνα φορολογούμενου» συνέχισε ο κ. Τσίπρας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr