Τσίπρας: «Δυστυχώς, η Ελλάδα έχει σήμερα τη χειρότερη κυβέρνηση, τη χειρότερη στιγμή», αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας σε άρθρο του

Στα ενεργειακά, τα μέτρα στήριξης που έχει λάβει η κυβέρνηση και άλλα ζητήματα σχολίασε με άρθρο του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας. «Δυστυχώς, η Ελλάδα έχει σήμερα τη χειρότερη κυβέρνηση, τη χειρότερη στιγμή», αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας σε άρθρο του στο thebest.gr ενόψει της σημερινής περιοδείας του στην Πάτρα.

Την κατηγορεί ότι «εμμονικά συνεχίζει να αναπαράγει τη συνταγή της αποτυχίας της σε κάθε κρίση που ανακύπτει», ότι «ανοίγει το manual του νεοφιλελευθερισμού και λειτουργεί ως πολλαπλασιαστής της». Μιλά για «αποτυχία» της στην πανδημία» και τώρα στη διαχείριση του κύματος ακρίβειας. «Για να μην κοροϊδευόμαστε, οι λογαριασμοί της ΔΕΗ γράφουν τέσσερις λέξεις: Μητσοτάκης, ιδιωτικοποίηση, golden boys», σημειώνει.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρει ότι παρά τις δημόσιες τοποθετήσεις φορέων της αγοράς και τις παρεμβάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή επί σχεδόν ενάμιση χρόνο, «ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του αγνόησαν το πρόβλημα και αυτό διότι η αντιμετώπισή του έρχεται σε σύγκρουση με τις στρατηγικές τους επιλογές. Όπως την επιλογή να εκχωρήσουν τη ΔΕΗ σε ιδιώτες την ώρα που σοβούσε η ενεργειακή κρίση, να προχωρήσουν σε βίαιη απολιγνιτοποίηση, να κρατήσουν τον κατώτατο μισθό καθηλωμένο, να αφήσουν την αγορά να «αυτορρυθμιστεί», επιτρέποντας στην αισχροκέρδεια με πρωταγωνιστή την ίδια την ιδιωτική πλέον ΔΕΗ, να ανθίσει».

Υποστηρίζει ότι αυτές τις στρατηγικές επιλογές πληρώνουν σήμερα πολίτες και επιχειρήσεις, «όχι μόνο στους λογαριασμούς ρεύματος αλλά σε όλο το εύρος της αγοράς, που εκτινάσσεται από το ενεργειακό κόστος».

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογραμμίζει ότι η μόνη λύση περνά μέσα από ένα ισχυρό και ανθρώπινο κράτος που θα παρέμβει για να στηρίξει την κοινωνία, τους εργαζόμενους, τα νοικοκυριά, τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, σχολιάζοντας ότι «απέδειξαν τόσους μήνες που αφήνουν ανεξέλεγκτο το όργιο της αισχροκέρδειας σε βάρος της κοινωνίας» ότι αυτό δεν μπορούν και δεν θα το κάνουν «αυτοί που ομνύουν στην αυτορρύθμιση της αγοράς και απεχθάνονται το κράτος».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr