Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με τρεις βασικές ρυθμίσεις εξήγγειλε σαν την πρώτη ενέργειά της κυβέρνησής του την επομένη των εκλογών ο Αλέξης Τσίπρας.

Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με τρεις βασικές ρυθμίσεις εξήγγειλε σαν την πρώτη ενέργειά της κυβέρνησής του την επομένη των εκλογών ο Αλέξης Τσίπρας.

Μιλώντας στην συγκέντρωση στον Πειραιά, ο κ. Τσίπρας δεσμεύτηκε ότι από την πρώτη ημέρα της κυβέρνησής του θα κατατεθεί Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα περιλαμβάνει τρία πράγματα: «Το πρώτο είναι ότι θα ανασταλούν όλοι οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας μέχρι να υλοποιηθεί το σχέδιο που παρουσιάσαμε και έχει την υπογραφή και της Λούκας Κατσέλη. Δεν θα ξαναδούμε εικόνες όπως του ανάπηρου 80χρονου στην Χαλκιδική, που τον έβγαλαν από το σπίτι του γιατί ήταν εγγυητής στο σπίτι του γιου του. Το δεύτερο θα είναι η μείωση του ΦΠΑ στον κατώτερο συντελεστή ή και σε μηδενικό συντελεστή στα τρόφιμα, και η μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα στον χαμηλότερο συντελεστή που επιτρέπει η ΕΕ. Το τρίτο θα είναι η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής στα ΑΕΙ. Γιατί εμείς δεν θέλουμε τα παιδιά μας να γίνονται μία δεξαμενή για να μπορούν να αντλούν κέρδη οι ιδιοκτήτες κολλεγίων. Το σχέδιό μας είναι ρεαλιστικό και κοστολογημένο».

Την βεβαιότητα ότι η πλειοψηφία της κοινωνίας επιθυμεί πολιτική αλλαγή και θα την κάνει πράξη με την ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στον Πειραιά.

«Ως εδώ με την εξαπάτηση, στοχοποίηση, την αλαζονεία, την οικογενειοκρατία, την αισχροκέρδεια», ανέφερε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Έρχεται η ώρα ο ελληνικός λαός να βάλει ένα τέλος σε αυτά. Θέλω να σας πω, ότι είμαι πολύ υπερήφανος που αυτή τη μεγάλη μάχη θα την δώσω ως υποψήφιος στην Περιφέρεια του Πειραιά. Είναι η πόλη των μεγάλων πολιτικών αγώνων, είναι το πρώτο λιμάνι της χώρας. Δίνουμε το μήνυμα της νίκης από την σημερινή συγκέντρωση, για να είμαστε πρώτο κόμμα στον Πειραιά και στην Ελλάδα γιατί αυτό θα ανοίξει τον δρόμο για τη προοδευτική κυβέρνηση».

  Ακολούθως επιτέθηκε στη κυβέρνηση: «Τέσσερα χρόνια τώρα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη απέτυχε στα κρίσιμα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει: Απέτυχε στη πανδημία, έχουμε τον μεγαλύτερο αριθμό νεκρών, απέτυχε να αντιμετωπίσει την ενεργειακή κρίση, είμαστε η χώρα με την ακριβότερη τιμή ρεύματος και καυσίμων, διεύρυνε την ανισότητα, κατάργησε στην πράξη το οχτάωρο, στοχοποίησε τους νέους ανθρώπους. Εξαπάτησε και στοχοποίησε την μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας, εξαπάτησε τη μεσαία τάξη που σήμερα για να επιβιώσει χρειάζεται κουπόνια. Όλη μας η ζωή έχει γίνει ένα pass. Ήλθε η ώρα να πούμε στον Μητσοτάκη ‘ένα pass, στο σπίτι σου να πας’. Την ίδια στιγμή όμως που εξαπάτησε τη μεσαία τάξη, τους εργαζόμενους, τους απόμαχους της δουλειάς, ευνόησε κάποιους λίγους και ισχυρούς. Την ίδια ώρα που μία μεγάλη κατηγορία συμπολιτών μας δεν μπορεί να βγάλει το μήνα, 15 μεγάλες επιχειρήσεις βλέπουν ρεκόρ κερδοφορίας των τελευταίων 20 ετών. Σε αυτή την αδικία πρέπει να βάλουμε ένα τέλος. Παράλληλα, τα 4 τελευταία χρόνια είδαμε να καταρρακώνεται το κράτος δικαίου με τις παράνομες υποκλοπές από το γραφείο του πρωθυπουργού, είδαμε να χειραγωγούν την Δικαιοσύνη και να παρεμβαίνουν ακόμη και στο ποια κόμματα θα συμμετάσχουν από την δεξιά πολυκατοικία.

Συνεχίζοντας, έκανε αναφορά στο κράτος δικαίου και χαρακτήρισε «κόλαφο για την κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη το χθεσινό ψήφισμα του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου» λέγοντας ότι με την απόφασή του θεωρεί ότι ο κ. Μητσοτάκης «είναι συνώνυμο με τον Όρμπαν της Ουγγαρίας και κάνει συστάσεις να αποκατασταθεί το κράτος δικαίου στην Ελλάδα και η ΕΥΠ να μην παρακολουθεί τους πολιτικούς του αντιπάλους. Ο κόλαφος αυτός θα συνοδεύει για πάντα τον κ. Μητσοτάκη».

Ακολούθως αναρωτήθηκε: «Αν τους δοθεί η ευκαιρία να ξανακυβερνήσουν, πώς θα συμπεριφερθούν, τι χειρότερο θα κάνουν σε αυτό τον τόπο;» για να προσθέσει: «Για αυτό οι εκλογές δεν είναι χαλαρής ψήφου, είναι οι εκλογές που θα κρίνουν την ζωή μας τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Θα δώσουν την δυνατότητα αλλαγής, ή θα δώσουν την δυνατότητα σε αυτούς που εγκλημάτησαν να συνεχίσουν».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr