Τσινγκολάνι: «Ο αγωγός Nord Stream, όπως ανακοίνωσε η Ρωσία, θα μείνει κλειστός για δυο εβδομάδες, για συντήρηση. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει ακόμη λιγότερο φυσικό αέριο και οι τιμές θα αυξηθούν», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Οικολογικής Μετάβασης

«Ο αγωγός Nord Stream, όπως ανακοίνωσε η Ρωσία, θα μείνει κλειστός για δυο εβδομάδες, για συντήρηση. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει ακόμη λιγότερο φυσικό αέριο και οι τιμές θα αυξηθούν», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Οικολογικής Μετάβασης, Ρομπέρτο Τσινγκολάνι στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky Italia.

«Η αγορά του αερίου είναι κερδοσκοπική και θα γίνει μια νέα προσπάθεια, όσο γίνεται μεγαλύτερης αποθήκευσης», πρόσθεσε ο Ιταλός υπουργός.

Ο Ρομπέρτο Τσινγκολάνι, τέλος, τόνισε ότι «η Ιταλία έχει καλύψει το 60% της δυνατότητας αποθήκευσης αερίου και θέλει να φτάσει στο 90%. Ένα ποσοστό που, σύμφωνα με την κυβέρνηση της Ρώμης, αποτελεί έναν ρεαλιστικό στόχο».

ΕΕ: Ενεργειακό σχέδιο έκτακτης ανάγκης

Τα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης πλήττονται σοβαρά από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και την επακόλουθη ενεργειακή κρίση, απέναντι στην οποία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεσμεύθηκε να συντάξει ένα ειδικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης

Συγκεκριμένα, η Commission δεσμεύθηκε να προβεί στη σύνταξη ενός σχεδίου εκτάκτου ανάγκης, προκειμένου να βοηθήσει τις χώρες-μέλη να συνεχίσουν να αποφεύγουν την εξάρτηση από τη ρωσική ενέργεια.

Σύμφωνα με την Ούρσουλα Φον Ντεν Λάιεν, Πρόεδρος της Commission, η εν λόγω πρωτοβουλία θα στηριχθεί στις κινήσεις της ΕΕ για την εξάλειψη του ρωσικού άνθρακα, πετρελαίου και φυσικού αερίου και θα δώσει μια νέα ώθηση σε όλο το συγκρότημα των κρατών – μελών  για την επιτάχυνση της ανάπτυξης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όπως είναι η αιολική και η ηλιακή ενέργεια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr