Πολλοί έσπευσαν στην Βαρβάκειο για τα καθιερωμένα κρεατικά για το τσίκνισμα. Οι τιμές όμως, είναι αυξημένες με αποτέλεσμα οι καταναλωτές να μειώνουν τις ποσότητες που αγοράζουν.

Το χέρι βαθιά στην τσέπη καλούνται να βάλουν όσοι θέλουν να τιμήσουν την φετινή Τσικνοπέμπτη, καθώς οι τιμές στα κρέατα έχουν χτυπήσει «κόκκινο».

Οι καταναλωτές κατέβηκαν από νωρίς το πρωί, σήμερα Τετάρτη στη Βαρβάκειο για να συγκρίνουν τιμές και να ψωνίσουν, κάνοντας την απαραίτητη έρευνα αγοράς για το αυριανό τσίκνισμα.

«Σε γενικές γραμμές είναι ακριβές οι τιμές, από πέρσι δηλαδή είναι πιο ανεβασμένες» δηλώνει καταναλωτής στο Mega.

«H κίνηση είναι ικανοποιητική για τις μέρες που είναι, ο κόσμος τηρεί το έθιμο κατέβηκε ψώνισε, περιμένουμε και αύριο», δήλωσε ο πρόεδρος Βαρβακείου αγοράς, Νιώτης Ανδρέας.

Ανεβασμένες οι τιμές

Αντιμέτωποι με την ακριβότερη Τσικνοπέμπτη των τελευταίων χρόνων θα βρεθούν οι καταναλωτές φέτος, καθώς οι αυξήσεις στο κρέας είναι μεγάλες, της τάξης του ενός έως 3,5 ευρώ το κιλό.

Το χοιρινό από 4,5 ευρώ το κιλό πέρυσι, κοστίζει φέτος 6 ευρώ το κιλό, ενώ το μοσχάρι από 11 ευρώ πέρυσι, φέτος θα το βρει κάποιος περίπου 14 ευρώ.

Πολλές οικογένειες αποφεύγουν αρνί, κατσίκι και μοσχάρι και επιλέγουν οικονομικότερες επιλογές όπως είναι το κοτόπουλο.

«Eγώ πήρα φτερούγες κοτόπουλου,1.5 ευρώ καλά είναι, κυνηγάμε το φτηνό τι να κάνουμε» λέει καταναλωτής.

Δεν είναι λίγος και ο κόσμος που επιλέγει τα ψητοπωλεία για να τσικνίσει γλιτώνοντας έτσι χρόνο από το μαγείρεμα.

«Για τις δυσκολίες των ημέρων, δόξα το θεό, η Τσικνοπέμπτη είναι η γιορτή του Έλληνα, κρατήσεις έχουμε, παραγγελίες έχουμε», δήλωσε ο ιδιοκτήτης ψητοπωλείου.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ:

«Σαρώνει» η ακρίβεια στα τρόφιμα

Μπορεί ο πληθωρισμός τον Ιανουάριο να μειώθηκε στο 7%, παρόλα αυτά οι ανατιμήσεις στα τρόφιμα συνεχίζονται με τον πληθωρισμό τροφίμων να φτάνει το 15.4%.

Οι μεγαλύτερες αυξήσεις στα τρόφιμα σημειώνονται στα γαλακτοκομικά και αυγά με 25%, στα έλαια με 23%  και στο ψωμί και τα δημητριακά με 18,6 %.

Με τα οικονομικά περιθώρια πλέον να στενεύουν ολοένα και περισσότερο, οι καταναλωτές επιδίδονται σε εξαντλητική έρευνα αγοράς προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις ανατιμήσεις στα τρόφιμα.

Πηγή: in.gr

Πηγή: pagenews.gr