Τσιάρας: Άμεση σύσταση δικαστικής αστυνομίας προανήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης από το βήμα της γενικής συνέλευσης Δικαστών και Εισαγγελέων

Την άμεση σύσταση δικαστικής αστυνομίας που θα βοηθήσει στην ταχύτερη απονομή δικαιοσύνης προανήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, από το βήμα της τακτικής γενικής συνέλευσης της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

Πρόκειται για ένα πάγιο αίτημα δεκαετιών των δικαστικών λειτουργών, ενώ αίσθηση προκάλεσε η κριτική του Προέδρου της Ένωσης, Χριστόφορου Σεβαστίδη για τον αποκλεισμό των δικαστικών ενώσεων από κρίσιμα νομοθετήματα

Η κριτική του προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

Ο Χριστόφορος Σεβαστίδης άσκησε έντονη κριτική για τον αποκλεισμό των δικαστικών Ενώσεων από τις νομοπαρασκευαστικές επιτροπές του υπουργείου Δικαιοσύνης και ειδικά αυτή του Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων, κάτι που οδήγησε την ΕΔΕ να προσφύγει στην Ευρωπαϊκή Δικαστική Ένωση για το εν λόγω θέμα.

Ακόμη, ο κ. Σεβαστίδης επανέλαβε τις αντιρρήσεις του επί της έκθεσης Πισσαρίδη, λέγοντας ότι η πρόταση αυτή πέραν των άλλων «ονειρεύεται δικαστές-Manager», ενώ έκανε και ειδική αναφορά στην μη απαλλαγή των δικαστών από την εισφορά αλληλεγγύης, και στην πρόσφατη απόφαση του Μισθοδικείου για τις συντάξεις των δικαστικών λειτουργών.

Από την πλευρά του ο κ. Τσιάρας επισήμανε ότι σε όλες τις νομοπαρασκευαστικές επιτροπές του υπουργείου Δικαιοσύνης συμμετείχαν δικαστές και εισαγγελείς οι οποίοι είναι μέλη της ΕΔΕ.

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Δικαιοσύνης, ξεκαθάρισε: «Θα επιδιώξουμε τη συνεργασία και συνεννόηση, τόσο με την ηγεσία της Δικαιοσύνης, όσο και με τις δικαστικές Ενώσεις για την κατάρτιση του νέου Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών».

Παράλληλα, ο κ. Τσιάρας εξήγγειλε ότι:

«-Θα σχεδιάσουμε από κοινού ένα νέο, λειτουργικό και δίκαιο πλαίσιο αξιολόγησης και πειθαρχικού ελέγχου των δικαστικών λειτουργών.

-Θα ικανοποιηθεί, άμεσα, ένα πάγιο αίτημα, αυτό της σύστασης της Δικαστικής Αστυνομίας και

-Θα συσταθεί η Εθνική Σχολή Δικαστικών Υπαλλήλων, στο πρότυπο της Εθνικής Σχολής Δικαστών».

Κλείνοντας, ο κ. Τσιάρας τόνισε: «Η Δικαιοσύνη αλλάζει. Και φορείς των μεγάλων αλλαγών είμαστε όλοι εμείς. Είμαστε όλοι μαζί. Πολιτική ηγεσία, ηγεσία της Δικαιοσύνης, δικαστικές Ενώσεις και δικαστικοί λειτουργοί όλων των κλάδων και όλων των βαθμών».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr