Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατηγορεί τον Έλληνα πρωθυπουργό ότι επιχειρεί να αυξήσει την ένταση στο Αιγαίο

Θέμα αμφισβήτησης της κυριαρχίας των ελληνικών νησιών έθεσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ενώ παράλληλα υποστήριξε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Νίκος Δένδιας «επιχειρούν να αυξήσουν την ένταση στο Αιγαίο και αυτό είναι επικίνδυνο».

Σε δηλώσεις του ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανέφερε: «Στις σχέσεις μας με την Ελλάδα δεν δείξαμε ανοχή στις εχθρικές ενέργειες εναντίον της χώρας μας. Δεν αφήσαμε κενά ούτε στη διπλωματία ούτε στο πεδίο, σε σημαντικά ζητήματα όπως στο ζήτημα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου. Επίσης με επιστολή που στείλαμε στον ΟΗΕ καταγράψαμε πως σε περίπτωση της παραβίασης του καθεστώτος της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου είναι συζητήσιμη και η κυριαρχία τους».

Παράλληλα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, ο Τσαβούσογλου καταφέρθηκε κατά των κ.κ. Μητσοτάκη και Δένδια, σημειώνοντας πως: «οι προσπάθειες του πρωθυπουργού της Ελλάδας όπως και του υπουργού Εξωτερικών να αυξήσουν με τεχνητό τρόπο την ένταση στο Αιγαίο, είναι επικίνδυνες για την ειρήνη και την σταθερότητα».

«Eίναι ξεκάθαρη η θέση μας στο ζήτημα αυτό όπως και η αποφασιστικότητα μας», επισημαίνει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr