Τσακλόγλου για 1555: Για το νέο τηλεφωνικό κέντρο του ΕΦΚΑ 1555 αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Εργασίας κ. Πάνος Τσακλόγλου.

Για το νέο τηλεφωνικό κέντρο του ΕΦΚΑ 1555 αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Εργασίας κ. Πάνος Τσακλόγλου.

«Το 1555 δεν είναι ένα απλό τηλεφωνικό κέντρο, αλλά ένα σύγχρονο επιχειρησιακό κέντρο διαχείρισης και παρακολούθησης των αιτημάτων των πολιτών, για όλες τις υπηρεσίες και τους εποπτευόμενους φορείς του Υπουργείου», ανέφερε σήμερα στη Βουλή ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Πάνος Τσακλόγλου, κατά τη διάρκεια της απάντησης του σε σχετική επίκαιρη ερώτηση στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Όπως τόνισε ο κ. Τσακλόγλου, «στόχος μας είναι το 1555 να γίνει κομμάτι της καθημερινότητας, και το βασικό κανάλι επικοινωνίας των πολιτών για τα ασφαλιστικά, τα συνταξιοδοτικά, τα εργασιακά, τα προνοιακά και τα λοιπά συναφή ζητήματά τους», επισημαίνοντας παράλληλα ότι το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αφορά δυνητικά όλους τους πολίτες (e-EΦΚΑ, ΣΕΠΕ, ΟΠΕΚΑ, ΟΑΕΔ).

Τι δείχνουν τα στοιχεία

Η νέα υπηρεσία «συναντάει την αποδοχή των πολιτών, όπως προκύπτει από τις παραπάνω από 430.000 κλήσεις που δέχθηκε στις 100 ημέρες της πιλοτικής λειτουργίας του. Από αυτές απαντήθηκε πάνω από το 97%. Σε αυτές, το 85% των αιτημάτων επιλύθηκαν άμεσα από τους εκπαιδευμένους τηλεφωνητές, το 13% παραπέμφθηκε στις ειδικές ομάδες υποστήριξης, και μόλις το 2% παραμένει σε εκκρεμότητα για απάντηση».

Αναφερόμενος στην πρότερη κατάσταση του παλιού τηλεφωνικού κέντρου του E-ΕΦΚΑ, ο κ. Τσακλόγλου σημείωσε ότι «η δυναμικότητα του παλιού τηλεφωνικού κέντρου του e-ΕΦΚΑ απαντούσε μόλις 800 κλήσεις την ημέρα, με μέσο χρόνο αναμονής τα 20 λεπτά, ενώ αδυνατούσε να απαντήσει στο 1/3 των κλήσεων είτε γιατί δεν είχε αρκετό προσωπικό στις ώρες αιχμής είτε γιατί οι πολίτες ανέμεναν για μεγάλο χρονικό διάστημα».

Ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αναλύοντας τη λειτουργία του νέου ενιαίου τηλεφωνικού κέντρου, επισήμανε τα ακόλουθα:

  • Οι πολίτες βρίσκουν άμεση ανταπόκριση στα αιτήματά τους, 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα και εντελώς δωρεάν
  • Απαντάμε σε όλα τα τηλεφωνήματα, άμεσα, χωρίς καθυστερήσεις και δωρεάν.
  • Τα αιτήματα των πολιτών καταγράφονται στο σύνολό τους και έχουμε πλέον πλήρη γνώση ποια είναι τα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες.
  • Τα σύνθετα αιτήματα που δεν επιλύονται στην πρώτη γραμμή, προωθούνται και χρεώνονται σε συγκεκριμένους εξειδικευμένους υπαλλήλους των υπηρεσιών μας, οι οποίοι επικοινωνούν με τους πολίτες σε εύλογο χρονικό διάστημα, και είτε επιλύουν το ζήτημα, ή τους ενημερώνουν για το χρόνο που θα απαιτηθεί για να διευθετηθεί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr