Τροχαίο σημειώθηκε στη Λεωφόρο Κηφισίας το μεσημέρι της Παρασκευής 5 Μαρτίου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρόκειται για ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα αλλά ευτυχώς χωρίς τραυματίες. Όπως αναφέρεται, συνέβη στην κάθοδο της Κηφισίας στο ύψος του Ψυχικού.

Σε αυτό μάλιστα, ενεπλάκησαν τέσσερα αυτοκίνητα κι ένα λεωφορείο. Βέβαια, δεν έχουν ξεκαθαριστεί οι συνθήκες που οδήγησαν στην καραμπόλα. Πάντως, από τη σφοδρή σύγκρουση σημειώθηκαν μόνο υλικές ζημιές και δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Ωστόσο, εξαιτίας του τροχαίου ατυχήματος, σημειώθηκαν προβλήματα στην κυκλοφορία στην κάθοδο της Κηφισίας.

Τροχαίο: Απολογισμός στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για το 2020

Πάντως, περισσότεροι από 50 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 530 τραυματίστηκαν σε 439 τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα που καταγράφηκαν το 2020 στις τρεις περιφερειακές ενότητες της Δυτικής Ελλάδας, δηλαδή σε Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία και Ηλεία. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Αστυνομίας, οι νεκροί το 2020 έφθασαν τους 54, οι σοβαρά τραυματίες τους 45 και οι ελαφρά τραυματίες τους 485.

Σε σύγκριση με τα επίσημα στοιχεία για το 2019 δεν καταγράφεται κάποια ουσιαστική διαφοροποίηση, αφού τη συγκεκριμένη χρονιά είχαν συμβεί 448 τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα, όπου είχαν χάσει την ζωή τους 53 άτομα. Επίσης, την ίδια χρονιά, είχαν τραυματιστεί σοβαρά 46 άτομα, ενώ άλλα 476 είχαν τραυματιστεί ελαφρά.

Τα περισσότερα τροχαία συνέβησαν το τετράμηνο από Ιούνιο έως και τον Σεπτέμβριο, όπου καταγράφηκαν 190, ενώ οι περισσότεροι νεκροί καταγράφηκαν τους μήνες Φεβρουάριο, Σεπτέμβριο Οκτώβριο και Νοέμβριο με τα θύματα να φθάνουν συνολικά τα 27.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής στο 11μηνο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου του 2020 οι περισσότεροι νεκροί σε τροχαία είχαν καταγραφεί στην περιφερειακή ενότητα Ηλείας. Συγκεκριμένα, στην Ηλεία κατεγράφησαν 23 νεκροί, στην Αχαΐα 19 και στην Αιτωλοακαρνανία 13.

Τροχαίο στην Κηφισίας

Αντίστοιχα το 2019, οι περισσότεροι νεκροί σε τροχαία, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή, είχαν καταγραφεί στην Αχαΐα. Ειδικότερα, στην Αχαΐα είχαν καταγραφεί 21 νεκροί στην Αιτωλοακαρνανία 18 και στην Ηλεία 14.

Ως προς τις κυριότερες αιτίες των τροχαίων, όπως προέκυψε από τις έρευνες της Αστυνομίας, ήταν η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, η υπερβολική ταχύτητα, η παραβίαση της προτεραιότητας, η μη τήρηση της απόστασης ασφαλείας, η οδήγηση υπό την επήρεια μέθης κ.α.

Στο πλαίσιο λοιπόν των ελέγχων που πραγματοποίησε η Αστυνομία στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την πρόληψη των τροχαίων δυστυχημάτων και ατυχημάτων, βεβαιώθηκαν 30.420 επικίνδυνες παραβάσεις, εκ των οποίων οι περισσότερες ήταν για υπερβολική ταχύτητα και για μη χρήση ζώνη ασφαλείας.

DreamLab app: Η Τεχνητή Νοημοσύνη μας βοηθάει να κάνουμε πιο έξυπνες διατροφικές επιλογές

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr