Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής στην περιφερειακή οδό πριν τον κόμβο Καρδαμιτσίων στα Ιωάννινα.

Μάλιστα, τις τελευταίες ημέρες σημειώθηκε τροχαίο στην Αργολίδα, όπου έχασε τη ζωή του ένας 49χρονος, και στη Ρόδο, όπου ένας πατέρας και γιος έχασαν τη ζωή του.

Ειδικότερα υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες ένα ΙΧΕ όχημα συγκρούστηκε με μοτοσικλέτα που οδηγούσε 30χρονος.

Στο σημείο έσπευσαν άνδρες της τροχαίας και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που μετέφερε στο νοσοκομείο τον 30χρονο ο οποίος σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες φέρει πολύ σοβαρά τραύματα ενώ ελαφρά τραυματισμένος είναι ο οδηγός του ΙΧΕ αυτοκινήτου όπως γράφει το epirus-tv-news.gr.

Τα ακριβή αίτια του τροχαίου διερευνά το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων.

Eνέργειες σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος έχει εκδώσει η Ελληνική Αστυνομία – Τι κάνουμε σε ένα τροχαίο ατύχημα:

Δείτε τι ορίζει ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας σε αυτήν την περίπτωση

Αν συμβεί ένα οδικό τροχαίο ατύχημα ο οδηγός που εμπλέκεται σε αυτό θα πρέπει να κάνει τα εξής παρακάτω:

  • Να σταματήσει αμέσως στον τόπο του ατυχήματος, χωρίς όμως να δημιουργήσει πρόσθετους κινδύνους στην κυκλοφορία.
  • Να λάβει μέτρα κυκλοφοριακής ασφάλειας και να ειδοποιήσει την πλησιέστερη Αστυνομική Αρχή
  • Να ανταλλάξει τα στοιχεία της ταυτότητάς του, καθώς και κάθε χρήσιμη πληροφορία. Σε περίπτωση μόνον υλικών ζημιών και όταν ο ζημιωθείς δεν είναι παρών, πρέπει μέσα σε 24 ώρες να τον ενημερώσει για όλες τις σχετικές πληροφορίες με τον πιο κατάλληλο τρόπο ή μέσω του πλησιέστερου Αστυνομικού Τμήματος.

Επίσης σύμφωνα με τις οδηγίες της Ελληνικής Αστυνομίας, αν από το Τροχαίο ατύχημα προκλήθηκε θάνατος ή σωματική βλάβη, κάθε οδηγός και οποιοσδήποτε άλλος που ενεπλάκη θα πρέπει να κάνει τα εξής παρακάτω:

  • Να προσφέρει την αναγκαία βοήθεια και συμπαράσταση στους παθόντες.
  • Να ειδοποιήσει την πλησιέστερη αστυνομική αρχή και να παραμείνει στον τόπο του ατυχήματος έως ότου φθάσουν εκεί οι αρμόδιες αρχές.
  • Να εμποδίσει οποιαδήποτε μεταβολή των στοιχείων (μετακίνηση οχημάτων, εξαρτημάτων κ.α) στον τόπο του ατυχήματος, που θα μπορούσε να δυσχεράνει το έργο της Αστυνομίας

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr