Τροχαία: Πάνω από 23.500 παραβάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας υπήρξαν κατά την εορταστική περίοδο της Πρωτομαγιάς

Πάνω από 23.500 παραβάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας υπήρξαν κατά την εορταστική περίοδο της Πρωτομαγιάς, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Στο πλαίσιο αυτό, για την αρτιότερη και αμεσότερη ανταπόκριση των Υπηρεσιών, υλοποιήθηκε στοχευμένος σχεδιασμός της Διεύθυνσης Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, μέσω της εφαρμογής ειδικού πλέγματος δράσεων και της διάθεσης περιπολικών, μοτοσικλετών και συμβατικών οχημάτων, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό.

Συγκεκριμένα, το διάστημα από 26 Απριλίου έως 2 Μαΐου 2022, συγκροτήθηκαν 4.103 συνεργεία τροχονομικών ελέγχων, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 111.666 οχήματα και βεβαιώθηκαν συνολικά 23.556 παραβάσεις, ως ακολούθως:
Τροχαία:

Συγκεκριμένα οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν αφορούσαν:

– 5.128 για υπερβολική ταχύτητα

– 699 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας

– 526 για παραβάσεις Μέθης

– 904 για μη χρήση κράνους

– 439 για παραβάσεις οχημάτων (ΚΤΕΟ)

– 287 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα

– 204 για χρήση κινητών τηλεφώνων

– 122 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη

– 107 για αντικανονικους ελιγμούς

– 44 για κίνηση στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.)

– 78 για φθαρμένα ελαστικα

– 117 για αντικανονικό προσπέρασμα

– 42 για παραβίαση προτεραιότητας

– 22 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων

– 8 για κίνηση στην αριστερή λωρίδα

– 14.829 για λοιπές παραβάσεις

Συνολικά, την περίοδο του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς, βεβαιώθηκαν 55.5340παραβάσεις, με τις περισσότερες να αφορούν στην υπερβολική ταχύτητα (περισσότερες από 13.000 παραβάσεις), ενώ διενεργήθηκαν περισσότεροι από 250.000 τροχονομικοί έλεγχοι σε όλη την χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των χρηστών του οδικού δικτύου και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

Για περισσότερες χρήσιμες συμβουλές στον τομέα πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων και οδικής ασφάλειας, οι πολίτες μπορούν να επισκέπτονται τον ιστότοπο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ελληνικός τουρισμός: Ανοίγουν “φτερά” αεροπορικές εταιρίες για Ελλάδα

Τα φετινά στοιχεία για τον ελληνικό τουρισμό είναι αισιόδοξα, και η απόφαση για έναρξη της σεζόν νωρίτερα δείχνει να λειτουργεί θετικά.

ΕΛΒΕΝΙΖ-1200x800

Ήδη αεροπορικές εταιρίες ενισχύουν τα πτητικά δρομολόγιά τους, ξεκινώντας επίσης νωρίτερα τις πτήσεις από και προς Ελλάδα, ενώ πολλοί αερομεταφορείς δείχνουν τη διάθεσή τους να διατηρήσουν μέρος των πτήσεών τους και κατά η χειμερινή περίοδο, καθιστώντας την Ελλάδα τουριστικό προορισμό όλο τον χρόνο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr