Τράπεζες: Μικρές αλλαγές αναμένονται στις ώρες λειτουργίας την παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς στις τράπεζες. Την παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς οι τράπεζες θα κλείσουν όπως και πέρσι μια ώρα νωρίτερα.

Μικρές αλλαγές αναμένονται στις ώρες λειτουργίας την παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς στις τράπεζες. Την παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς οι τράπεζες θα κλείσουν όπως και πέρσι μια ώρα νωρίτερα.

Συγκεκριμένα την Παρασκευή στις 24 Δεκεμβρίου και την Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου, αναμένεται να κλείσουν 13:00 αντί για 14:00.

Ποιες ημέρες θα είναι κλειστές οι τράπεζες

  • Παρασκευή, 25 Δεκεμβρίου 2020, Χριστούγεννα
  • Παρασκευή, 1η Ιανουαρίου 2021, Πρωτοχρονιά
  • Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου του 2021, Θεοφάνεια

Τραπεζικές συναλλαγές: Ποια τα νέα μέτρα προστασίας που έχουν τεθεί σε ισχύ

Νέα μέτρα προστασίας έχουν τεθεί σε εφαρμογή για τις συναλλαγές στα τραπεζικά καταστήματα για όλους όσους θέλουν να επισκεφθούν με φυσική παρουσία τις τράπεζες.

Νέα μέτρα προστασίας έχουν τεθεί σε εφαρμογή για τις συναλλαγές στα τραπεζικά καταστήματα για όλους όσους θέλουν να επισκεφθούν με φυσική παρουσία τις τράπεζες.

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών με ανακοίνωσή της γνωστοποίησε ποιες αλλαγές ισχύουν για τις τράπεζες.

Τι πρέπει να γνωρίζουν όσοι θέλουν να πραγματοποιήσουν με φυσική παρουσία τις συναλλαγές

  • Να διαθέτουν έγκυρο πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης (το τελευταίο έχει ισχύ μόνο για χρονικό διάστημα 6 μηνών)
  • Εναλλακτικά να διαθέτουν βεβαίωση πρόσφατου αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου (μοριακού ή rapid) COVID-19.
  • Τα παραπάνω έγγραφα θα πρέπει να συνοδεύονται από το νόμιμο αποδεικτικό ταυτοπροσωπίας των συναλλασσομένων (το οποίο είναι ούτως ή άλλως απαραίτητο για το σύνολο των τραπεζικών συναλλαγών).
  • Οι έλεγχοι θα γίνονται κατά την είσοδο με τη διαδικασία που θα καθοριστεί από τις τράπεζες μέλη της ΕΕΤ και θα τελούν σε συνάρτηση με τη γεωγραφική περιοχή και το είδος των παρεχόμενων ανά κατάστημα υπηρεσιών.
  • Σημειώνεται ότι μη συμμόρφωση των συναλλασσομένων προς τα ανωτέρω θα καταγράφεται στο τηρούμενο από τα καταστήματα βιβλίο συμβάντων και θα αναφέρεται αρμοδίως στις αρχές.
  • Τέλος, υπενθυμίζεται στους συναλλασσόμενους ότι η καταπολέμηση της πανδημίας προϋποθέτει την τήρηση των μέτρων ασφαλείας από όλους μας. Ενδείκνυται ως εκ τούτου η χρήση των εναλλακτικών δικτύων εξυπηρέτησης (ΑΤΜ που είναι εγκατεστημένα σε εξωτερικούς χώρους), και των ευρύτατων δυνατοτήτων της ηλεκτρονικής τραπεζικής».

Αξίζει να αναφερθεί πως εδώ και λίγες ημέρες έχουν τεθεί σε ισχύ νέα μέτρα για την καταπολέμηση των συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού από την ελληνική κυβέρνηση και αφορά τους ανεμβολίαστους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr