Συγκλονισμένοι είναι οι κάτοικοι της Εύβοιας από την τραγωδία που έλαβε χώρα στο Γυμνό του Δήμου Ερέτριας το μεσημέρι της Πέμπτης (1/4). Τρία μέλη συνεργείου εργολάβου που εκτελούσε έργα της ΔΕΗ έχασαν τη ζωή τους όταν χτυπήθηκαν από υψηλή τάση ρεύματος. Οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη τριών ατόμων και διενεργούν έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος.

Τραγωδία στην Εύβοια: Ο 32χρονος που τραυματίστηκε σοβαρά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χαλκίδας

Νεκροί από ηλεκτροπληξία είναι ένας 45χρονος εναερίτης που βρισκόταν πάνω σε γερανό, σε ύψος 20 μέτρων, πατέρας τριών παιδιών, ένας 43χρονος και ένας 55χρονος, επίσης πατέρας τριών παιδιών. Ο τέταρτος, ένας 32χρονος, τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χαλκίδας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του εργολάβου, του μηχανικού και της επιβλέπουσας του έργου για λογαριασμό του ΔΕΔΔΗΕ. Και οι τρεις θα δώσουν εξηγήσεις για τον τραγικό θάνατο των εργαζομένων. Παράλληλα, γίνονται έρευνες για να διερευνηθεί εάν είχε ζητηθεί αρμοδίως να γίνει διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος στην περιοχή για να προχωρήσουν οι εργασίες.

Τραγωδία στην Εύβοια: Πώς έγινε το δυστύχημα

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το εργατικό δυστύχημα συνέβη την ώρα που δύο εναερίτες βρίσκονταν επάνω στον στύλο και ακουμπούσαν τα ηλεκτροφόρα καλώδια. Ταυτόχρονα, γερανός με δύο χειριστές, άγνωστο ακόμη πώς, ακούμπησε το ίδιο καλώδιο. Η υψηλή ηλεκτρική τάση διαπέρασε τα σώματα και των τεσσάρων, με αποτέλεσμα οι τρεις να χάσουν τη ζωή τους ακαριαία.

Τα συνεργεία που έφτασαν στο σημείο μαζί με την Πυροσβεστική Υπηρεσία βρέθηκαν μπροστά σε πολύ σκληρές εικόνες. Ο ένας τεχνίτης βρισκόταν νεκρός πάνω στην κολώνα της ΔΕΗ, ενώ οι άλλοι τρεις ήταν πεσμένοι στο οδόστρωμα. Οι δύο νεκροί και ο ένας σοβαρά τραυματισμένος.

Σύμφωνα με το ίδιο Μέσο, οι πρώτες εκτιμήσεις για το δυστύχημα στην Εύβοια κάνουν λόγο για ανθρώπινο λάθος καθώς καθώς δεν είχε κοπεί η ηλεκτρική τάση παρά το γεγονός ότι τα έργα ήταν σε εξέλιξη. Πλέον η έρευνα επικεντρώνεται στο λόγο που δεν είχε γίνει διακοπή ρεύματος σε όλο το δίκτυο προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν υπήρχαν ηλεκτροφόρα καλώδια κατά τη διάρκεια των εργασιών και στο ποιος φέρει την ευθύνη. Την ίδια ώρα, έρευνα για το συμβάν διενεργεί και επιτροπή του ΔΕΔΔΗΕ.

Η εργολήπτρια εταιρεία, σε ανακοίνωσή της, σημείωσε ότι από την πρώτη στιγμή εκπρόσωποί της έσπευσαν στην περιοχή προκειμένου να ενημερωθούν για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος και βρίσκονται σε απόλυτη συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές. Ακόμη, εξέφρασε τη δέσμευσή της να σταθεί δίπλα στις οικογένειες των θυμάτων και του τραυματία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr