Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της Τουρκικής Δημοκρατίας κατηγορεί την Ελλάδα για ψευδείς ειδήσεις σχετικά με τους 92 μετανάστες

Σε μία πρωτοφανή αντίδραση προβαίνει η Τουρκία, η οποία κατηγορεί την ελληνική πλευρά ότι διακινεί ψευδείς ειδήσεις αναφορικά με τους 92 γυμνούς μετανάστες.

Συγκεκριμένα, ο υπεύθυνος επικοινωνίας της Τουρκικής Δημοκρατίας κατηγορεί την Ελλάδα για ψευδείς ειδήσεις σχετικά με τους 92 μετανάστες, οι οποίοι εξωθήθηκαν γυμνοί από την τουρκική συνοριοφυλακή στα βορειοανατολικά μας σύνορα, στον ποταμό Έβρο.

Εκεί, ως γνωστόν, η Ελληνική Αστυνομία κινητοποιήθηκε άμεσα, προκειμένου να αντιμετωπίσει αυτήν τη μεσαιωνικού τύπου καταπάτηση κάθε έννοιας ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Πιο ειδικά, ο Φ. Αλτούν υποστηρίζει ότι «η μηχανή των ελληνικών ψευδών ειδήσεων είναι και πάλι σε λειτουργία… Μπερδεύοντας την Ελλάδα με την Τουρκία, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου με τις αναρτήσεις ψευδών, λανθασμένων περιεχομένων προσπάθησε να καταδείξει τη χώρα μας ύποπτη. Οι ελληνικές αρχές συνεργαζόμενες με τη Frontex, πρέπει να λογοδοτήσουν για τα μωρά που έγιναν αιτία να πνιγούν στο Αιγαίο, τους ανθρώπους που έγδυσαν, χτύπησαν με ζώνες και άφησαν να πεθάνουν από το κρύο στον Έβρο. Καλούμε την Ελλάδα να εγκαταλείψει την απάνθρωπη στάση της απέναντι στους πρόσφυγες το συντομότερο δυνατό, να βάλει τέλος στις αβάσιμες κατηγορίες κατά της Τουρκίας και να επιδείξει κρατική σοβαρότητα».

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα έχει ήδη ενημερώσει ότι πρόκειται να κινηθεί άμεσα για την ενημέρωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις σοκαριστικές εικόνες, που εκτυλίχθηκαν κατά μήκος του ποταμού Έβρου.

Πηγή: pagenews.gr