Για τον λόγο αυτό, ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ερντογάν, στρέφεται προς τον διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν.

Η οικονομία της Τουρκίας έχει περιέλθει σε πραγματικά δεινή θέση. Στην προσπάθειά της να ενισχύσει άμεσα τα συναλλαγματικά αποθέματά της, η γειτονική χώρα ζητεί 20 εκατομμύρια δολάρια από τη Σαουδική Αραβία.

Για τον λόγο αυτό, ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ερντογάν, στρέφεται προς τον διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν.

Η Σαουδική Αραβία, από την πλευρά της, αναμένεται να καταθέσει αρχικά 10 δισ. δολάρια σε ομόλογα και λογαριασμούς του τουρκικού δημοσίου.

Η Τουρκία και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προσωπικά, επεδίωξαν τεχνικές συνομιλίες για την εξασφάλιση 20 δισ. δολαρίων από τη Σαουδική Αραβία. Στο σημείο αυτό, υπενθυμίζεται ότι  ο πληθωρισμός της γείτονος κινείται σε επίπεδα – ρεκόρ, που υπερβαίνουν το 80%, και ότι, το επόμενο έτος, είναι έτος διεξαγωγής των προεδρικών εκλογών στην Τουρκία, με τον σημερινό Πρόεδρο να υστερεί σταθερά των κυριότερων πολιτικών αντιπάλων του σε λαϊκή αποδοχή. Η άμεση τόνωση της τουρκική οικονομίας είναι, λοιπόν, μονόδρομος για τον σημερινό Πρόεδρο.

Ο Σαουδική Αραβία σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο της αρχικής κατάθεσης ενός ποσού περί τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια σε τουρκικά ομόλογα και λογαριασμούς. Η οριστικοποίηση και η εφαρμογή μιας τέτοιας απόφασης θα είναι αναμφίβολα μια «οικονομική ανάσα» για την Άγκυρα και τον Ερντογάν προσωπικά, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με οξύτατα δημοσιονομικά προβλήματα και με έντονη εσωτερική πολιτική αμφισβήτηση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr