Η Τουρκία παίρνει έκτακτα μέτρα για να αναχαιτίσει τον κορωνοϊό που εξαπλώνεται καθημερινά. Η γειτονική χώρα είναι να αυξάνονται οι ημερήσιοι θάνατοι από τον κορωνοϊό για 8η συνεχόμενη μέρα με αποτέλεσμα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να ανακοινώσει καθολικό lockdown για τα Σαββατοκύριακα.

Επίσης, θα επιβληθούν απαγορεύσεις κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα τις καθημερινές. Πιο συγκεκριμένα, μετά τα αλεπάλληλα αρνητικά ρεκόρ, ανακοινώθηκε ότι οι πολίτες δεν θα μπορούν να κυκλοφορούν από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί τις καθημερινές (όπως στην Ελλάδα), ενώ καθολικό lockdown θα ισχύει από τις 9 το βράδυ της Παρασκευής έως τις 5 το πρωί της Δευτέρας, όπως ενημέρωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Δεν υπάρχει άλλη λύση από το να περιορίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τις μετακινήσεις των πολιτών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Τουρκίας. Ορισμένοι τομείς, όπως οι αλυσίδες εφοδιασμού και παραγωγής, θα εξαιρούνται από τα μέτρα, τα οποία θα τεθούν σε ισχύ από αύριο Τρίτη.

Ο απολογισμός των θανάτων από κορωνοϊό στην Τουρκία έφθασε σε νέο υψηλό ρεκόρ για όγδοη συναπτή ημέρα, με 188 νεκρούς μέσα σε ένα 24ωρο, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των θυμάτων από την έναρξη της πανδημίας τον Μάρτιο ανήλθε σε 13.746. Σε επίπεδα ρεκόρ ανήλθε και ο αριθμός των νέων κρουσμάτων, συμπεριλαμβανομένων των ασυμπτωματικών, στις 31.219 μολύνσεις.

Εδώ και τέσσερις μήνες, η Τουρκία ανακοίνωνε μόνο τα κρούσματα που είχαν εκδηλώσει συμπτώματα, όμως από την περασμένη Τετάρτη ανακοινώνει όλες τις μολύνσεις.

Να σημειώσουμε ότι πριν από μερικές μέρες η Deutsche Welle σε εκτενές ρεπορτάζ της ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν λέει την αλήθεια για την πανδημία.

Στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ η DW έγραφε: «Άγκυρα, Τέταρτη βράδυ: με σοβαρό πρόσωπο ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κότζα κάνει δηλώσεις για την κατάσταση της πανδημίας στην χώρα. «Το δεύτερο κύμα πανδημίας χτυπά αλύπητα τη χώρα, αλλά η κατάσταση είναι υπό έλεγχο, ο λαός μπορεί να εμπιστεύεται τον πρόεδρο Ερντογάν» ξεκινά. Και μετά για πρώτη φορά αναφέρει αριθμούς, που δείχνουν την πραγματική διάσταση της πανδημίας. Μέσα σε 24 ώρες ο αριθμός των κρουσμάτων ανέβηκε στις 28.351, ένα απειλητικός αριθμός. Ο μεγαλύτερος στην Ευρώπη και ο τρίτος μεγαλύτερος στον κόσμο». svg%3E

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr