Μάχη «στήθος με στήθος» ανάμεσα στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου στις τουρκικές εκλογές «βλέπει» μια δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Τουρκία.

Μπορεί οι δημοσκοπήσεις μέχρι πρόσφατα να έδειχναν σταθερό προβάδισμα του επικεφαλής της αντιπολίτευσης έναντι του Τούρκου προέδρου, όμως οι έρευνες που διεξήγαγε η Konda Research στις αρχές και τα μέσα Απριλίου προμηνύουν «δυνατό ντέρμπι» στην κάλπη της 14ης Μαΐου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ερντογάν επέστρεψε εχθές «δυναμικά» στην προεκλογική του εκστρατεία μετά από τρεις ημέρες απουσίας, εξαιτίας της αδιαθεσίας που ένιωσε στη διάρκεια συνέντευξής του στο τηλεοπτικό δίκτυο KANAL 7. Ο Tούρκος πρόεδρος εμφανίστηκε ντυμένος με στολή πιλότου στο παλαιό αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, όπου διεξάγεται η έκθεση αεροδιαστημικής και τεχνολογίας Teknofest, ενώ στη συνέχεια παρευρέθηκε σε εκλογική συνάντηση στη Σμύρνη, στη δυτική ακτή.

Η αντιπολίτευση θα επιστρατεύσει 500.000 παρατηρητές για την ασφάλεια των εκλογών

Στις 14 Μαΐου οι σχεδόν 64 εκατομμύρια τούρκοι πολίτες με δικαίωμα ψήφου θα αποφασίσουν για τον νέο πρόεδρο της χώρας καθώς και για τη νέα σύνθεση της βουλής.

Το βασικότερο μπλοκ της τουρκικής αντιπολίτευσης σχεδιάζει να επιστρατεύσει περίπου 500.000 παρατηρητές για τις εκλογές της 14ης Μαΐου εν μέσω ανησυχίας για εκλογική νοθεία, όπως ανακοίνωσε σήμερα το κυρίαρχο κόμμα της συμμαχίας, το Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα (CHP).

«Κινητοποιούμε έως και μισό εκατομμύριο ανθρώπους σε 50.000 εκλογικά κέντρα και θα έχουμε 192.000 κάλπες σε όλη την Τουρκία», είπε στους δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη ο Ογκούζ Καάν Σαλίτσι, αναπληρωτής αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης (CHP), προσθέτοντας ότι στους παρατηρητές περιλαμβάνονται δικηγόροι και εθελοντές.

Υπάρχουν «σοβαρές ανησυχίες» για την ασφάλεια των εκλογών, περιλαμβανομένων πιθανών τεχνικών προβλημάτων στη διάρκεια της ψηφοφορίας ή της καταμέτρησης των ψήφων κατά την ημέρα των εκλογών, είπε ο Σαλίτσι, ο οποίος επιβλέπει τις προσπάθειες ασφάλειας των εκλογών για την εξακομματική Εθνική Συμμαχία.

Με πληροφορίες από cumhuriyet, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: pagenews.gr