Τουρκία: Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκαν ο αστυνομικός και η φίλη του που συνελήφθησαν, μόνο θα πληρώσουν 3.500 ευρώ πρόστιμο.

Η απόφαση του δικαστηρίου στη Τουρκία άργησε και ανακοινώθηκε αργά το απόγευμα, ο Μανώλης Βαλασούδης και η σύντροφός του θα πληρώσουν το πρόστιμο το πρωί της Παρασκευής 10 Δεκεμβρίου, όταν ανοίξουν οι εφορίες. Αφού δώσουν τα χρήματα του προστίμου το πρωί θα επιστρέψουν από την Αδριανούπολη στην Ελλάδα. Οι Τουρκικές Αρχές τους έδωσαν στην κατοχή τους τα κινητά τηλέφωνα τους, έπειτα από έλεγχο που έκαναν για να βεβαιωθούν ότι δεν τράβηξαν φωτογραφίες σε απαγορευμένη περιοχή.

Την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου στη Τουρκία, είχαν επιστρέψει στον αστυνομικό το αυτοκίνητό του με το οποίο είχε ταξιδέψει στην Αδριανούπολη. Ο Έλληνας αστυνομικός από την πρώτη στιγμή υποστήριξε ότι βρέθηκε στην απαγορευμένη περιοχή από λάθος του Gps του αυτοκινήτου του.

Τουρκία

Τι έλεγε μέσα η κατάθεση του αστυνομικού:

«Ήρθαμε από την Ελλάδα στην Τουρκία στις 5 Δεκεμβρίου στις 14:00 ώρα Ελλάδας, μαζί με την κοπέλα μου, την Αθηνά περνώντας τη συνοριακή πύλη Pazarkule προκειμένου να κάνουμε ψώνια και βόλτα. Ο σκοπός της επίσκεψης στην Αδριανούπολη ήταν να κάνουμε ψώνια με την κοπέλα μου. Αφού ήρθαμε στο κέντρο της Αδριανούπολης, καθίσαμε σε ένα καφέ για λίγο και μετά πήγαμε σε ένα εμπορικό κέντρο γύρω στις 16.30 και φάγαμε. Φύγαμε από το εμπορικό κέντρο όταν άρχισε να νυχτώνει».

Το Gps ευθύνεται για  λάθος καθοδήγηση

«Επρόκειτο να επιστρέψουμε στην Ελλάδα γιατί είχε βραδιάσει και ξεκινήσαμε ενεργοποιώντας το GPS. Το μέρος όπου εργάζομαι και μένω είναι πιο κοντά στη συνοριακή πύλη των Ιψάλων και επρόκειτο να βγούμε από εκεί. Επομένως, πληκτρολογώντας τον προορισμό, πήραμε τον δρόμο προς την Κεσσάνη. Συνεχίσαμε όπως μας πήγαινε το GPS. Έπειτα από λίγο σκοτείνιασε πολύ. Περπατούσαμε σε χωματόδρομο, όταν εμφανίστηκαν μπροστά μου οι στρατιώτες και μας σταμάτησαν και ζήτησαν από εμένα και την κοπέλα μου διαβατήρια.

Μας κατέβασαν από το αυτοκίνητο. Μας έδειξαν την κόκκινη πινακίδα και μου είπαν ότι ήμασταν μια στρατιωτική απαγορευμένη ζώνη. Αλλά επειδή εγώ δεν είδα οποιαδήποτε πινακίδα απαγόρευσης εισόδου σε στρατιωτική περιοχή και επειδή αυτή που μου δείξανε ήταν μακριά, δεν πιστεύω πως εισήλθαμε σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή, καθώς μας σταμάτησαν πριν την πινακίδα».

Τουρκία

Σχετικά με τις φωτογραφίες και τα βίντεο που έχει στην κατοχή του ο αστυνομικός υποστήριξε:

«Στη μνήμη έχω ιδιωτικό αρχείο με φωτογραφίες. Είναι υλικό με προσωπικό περιεχόμενο και θα φανεί από την εξέταση πως δεν υπάρχει κανένα μεμπτό στοιχείο».

Τι είπε η σύντροφος του αστυνομικού

Από την πλευρά της, η σύντροφος του Έλληνα αστυνομικού ανέφερε πως εργάζεται ως γραμματέας. Σύμφωνα με την ίδια, μετέβησαν στην Αδριανούπολη για βόλτα και διασκέδαση.

«Σκοπός της άφιξης μου στην Αδριανούπολη μαζί με τον φίλο μου, ήταν να κάνουμε βόλτα και να διασκεδάσουμε, δεν υπήρχε άλλος σκοπός. Λόγω λανθασμένης πλοήγησης φτάσαμε στα σύνορα και μέχρι που μας σταμάτησαν οι στρατιώτες δεν είδαμε κανένα σημάδι ή πινακίδα. Άλλωστε ήταν σκοτεινά. Δεν είχαμε σκοπό διάπραξης εγκλήματος».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr