Σε κατηγορίες ότι την ημέρα των εκλογών στην Τουρκία υπήρχε σχέδιο από «κουρδικά τρομοκρατικά δίκτυα» προκειμένου να προκληθεί αναστάτωση στη χώρα προέβη ο Σουλεϊμάν Σοϊλού, υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας

Σε κατηγορίες ότι την ημέρα των εκλογών στην Τουρκία υπήρχε σχέδιο από «κουρδικά τρομοκρατικά δίκτυα» προκειμένου να προκληθεί αναστάτωση στη χώρα προέβη ο Σουλεϊμάν Σοϊλού, υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, υποστηρίζοντας, μάλιστα, ότι οι εντολές για την υλοποίηση του σχεδίου «θα έφταναν από τον καταυλισμό του Λαυρίου».

«Ναι, δόθηκε εντολή από το Λαύριο. Η εντολή δόθηκε για τη νύχτα των εκλογών έτσι ώστε να υπάρξει αναστάτωση. Ομως εκείνο το βράδυ δόθηκε τέτοιο μήνυμα από αυτούς που πήγαν στις κάλπες και από αυτούς που δεν πήγαν, και οι εκλογές μετατράπηκαν σε γιορτή της δημοκρατίας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Σοϊλού σε συνέντευξή του.

Τα σχόλια του Σοϊλού αντικατοπτρίζουν εκ νέου την προσπάθεια του στρατοπέδου του Ερντογάν να ενισχύσει το αφήγημα περί συνεργασίας της αντιπολιτευτικής συμμαχίας με «τρομοκρατικά δίκτυα».

Οι Σύροι πρόσφυγες στο επίκεντρο

Την ίδια ώρα και οι Σύροι πρόσφυγες βρίσκονται στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης Ερντογάν και Κιλιτσντάρογλου ενόψει του β’ γύρου των προεδρικών εκλογών στις 28 Μαΐου.

Ο αντίπαλος του Τούρκου προέδρου έκανε, πάντως, τις τελευταίες ημέρες εθνικιστική στροφή, υποσχόμενος άμεση απέλαση των Σύρων προσφύγων, σε μια προσπάθεια να προσελκύσει τις ψήφους του τρίτου υποψηφίου, Σινάν Ογκάν, ο οποίος απέσπασε 5% και είναι πλέον ο ρυθμιστής. Παράλληλα, μετά τον όρο που έθεσε ο Ογκάν, ότι θα στηρίξει όποιον δεν ενδώσει σε αιτήματα των Κούρδων, ο Κιλιτσντάρογλου απέκλεισε οποιαδήποτε διαπραγμάτευση για σύναψη ειρήνης με τους Κούρδους αυτονομιστές. «Ερντογάν! Δεν προστάτευσες τα σύνορα ούτε την τιμή της χώρας. Εφερες πάνω από 10 εκατ. πρόσφυγες», είπε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, μιλώντας στα κεντρικά γραφεία του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος. «Μετέτρεψες τους δικούς μας πολίτες σε πρόσφυγες. Προαναγγέλλω ότι μόλις ανέβω στην εξουσία θα στείλω πίσω όλους τους πρόσφυγες. Τελεία».

«Η αντιπολίτευση επιτίθεται τώρα σε πολίτες των οποίων η ψήφος ήταν υπέρ της κυβερνητικής συμμαχίας. Βλέπουμε επιθέσεις που είναι ασύμβατες με τις αξίες του ανθρωπισμού», κατήγγειλε από την πλευρά του ο Ερντογάν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr