Ο τουρκικός στρατός εξαπέλυσε χτύπημα στη βόρεια Συρία, σε περιοχή που κατείχαν οι κουρδικές δυνάμεις, αφήνοντας πίσω του ένδεκα νεκρούς.

Ο τουρκικός στρατός εξαπέλυσε χτύπημα στη βόρεια Συρία, σε περιοχή που κατείχαν οι κουρδικές δυνάμεις, αφήνοντας πίσω του ένδεκα νεκρούς.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Συνοριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», ένδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα, μετά από τουρκική επίθεση ενάντια σε θέση που κατείχαν οι δυνάμεις του καθεστώτος στη βόρεια Συρία, μετά από νυχτερινές συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων της Άγκυρας και των Κούρδων μαχητών.

Η ΜΚΟ αναφέρει ότι «ένδεκα μαχητές σκοτώθηκαν σε τουρκική αεροπορική επιδρομή που είχε ως στόχο θέση του συριακού καθεστώτος […] κοντά στα τουρκικά σύνορα».

Ωστόσο, ο διευθυντής της ΜΚΟ, Rami Abdelerahmane, τόνισε: «Δεν γνωρίζουμε αν είναι όλοι από δυνάμεις του καθεστώτος ή αν Κούρδοι μαχητές ελέγχουν την περιοχή». Η αεροπορική επιδρομή είχε στόχο θέση δυνάμεων του καθεστώτος στο χωριό Τζαρκάλι, δυτικά της συνοριακής πόλης Κομπάνι, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η κύρια πηγή τριβών παραμένει,  όμως, πάντα το Χατάι, στο οποίο η Τουρκία θέλει να επικρατήσει ολοκληρωτικά, όπως κατ’ επανάληψιν έχουν δηλώσει υψηλόβαθμα στελέχη του καθεστώτος Ερντογάν. Η Συρία επιμένει να μην αναγνωρίζει την κυριαρχία της Τουρκίας στο Χατάι και αυτό επιδεινώνει τις μεταξύ τους σχέσεις. Η Συρία δεν αναγνωρίζει την τουρκική κυριαρχία και μέχρι και σήμερα, η περιοχή αυτή έχει μια ισχυρή αραβόφωνη μειονότητα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr