Ο υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές στην Τουρκία Μουχαρέμ Ιντζέ ανακοίνωσε ότι αποσύρει την υποψηφιότητά του, μόλις τρεις ημέρες πριν από τις εκλογές

Ο υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές στην Τουρκία Μουχαρέμ Ιντζέ ανακοίνωσε ότι αποσύρει την υποψηφιότητά του, μόλις τρεις ημέρες πριν από τις εκλογές, αλλά διευκρίνισε ότι το κόμμα του, «Πατρίδα», θα παραμείνει στην εκλογική κούρσα.  «Μάλλον την Κυριακή αυτή η Τουρκία θα εκλέξει πρόεδρο, αυτή η εξέλιξη φέρνει πρόεδρο, τώρα το ποιος θα είναι, θα το δούμε την Κυριακή» σχολίασε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης.

«Αποσύρω την υποψηφιότητά μου», δήλωσε ο επικεφαλής του κόμματος Memleket (Πατρίδα), που στις τελευταίες δημοσκοπήσεις εξασφάλιζε 2% έως 4% των ψήφων. «Στη νέα Βουλή πρέπει να είναι οι κεμαλιστές. Η ασφάλεια της Τουρκίας είναι το κόμμα της Πατρίδας. Θέλω ψήφο για την Πατρίδα από κάθε σπίτι. Αποσύρω την υποψηφιότητά μου. Αυτό το κάνω για τη χώρα μου» ανέφερε.

Τις τελευταίες ημέρες ο Ιντζέ δεχόταν πιέσεις να αποσυρθεί μετά από αναφορές για βίντεο που τον εμπλέκουν σε σεξουαλική υπόθεση.

Ο ίδιος κάνει λόγο για συνωμοσία που πηγάζει από τους γκιουλενιστές (FETO) και τους Κούρδους του PKK.

Ο Ιντζέ είχε γίνει γνωστός στην τουρκική πολιτική σκηνή ως μία από τις πιο σκληρές φωνές της αντιπολίτευσης από το 2002, εναντίον του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο φανατικός κεμαλιστής Ιντζέ, άλλοτε καθηγητής Χημείας και Φυσικής, με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη ήταν άλλοτε ο «εκλεκτός» του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου στο Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP).

Το 2018 απέτυχε να επικρατήσει του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις εκλογές, έφυγε από το κόμμα και ίδρυσε δικό του. Ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές του 2018 , ίδρυσε το κόμμα «Πατρίδα» το Μάιο του 2021. Επομένως, η απόσυρση από την «κούρσα» φαίνεται με μια πρώτη ματιά να ενισχύει τον Κιλιτσντάρογλου. 

Πολλά στελέχη του κόμματος έχουν παραιτηθεί τις τελευταίες ημέρες ανησυχώντας ότι η υποψηφιότητα του Μουαρέμ Ιντζέ ενδεχομένως θα εμποδίσει τον βασικό υποψήφιο της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου να επικρατήσει του Ταγίπ Ερντογάν.

Πηγή: pagenews.gr