Ο καταστροφικός σεισμός στην Τουρκία και τη Συρία την περασμένη εβδομάδα, έκανε τη γείτονα χώρα να αποφασίσει την ακύρωση της μεγάλης στρατιωτικής άσκησης “Γαλάζια Πατρίδα”.

Ενδιαφέρον έχει το ρεπορτάζ του MEGA, που αποκαλύπτει ότι ο ελληνικός εναέριος χώρος έχει παραβιαστεί 104 φορές από τότε που έγινε ο σεισμός, δηλαδή τη Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με την πληροφόρηση, αυτό δεν έχει συμβεί με μαχητικά, παρά με drones, πάντως επίσημη ενημέρωση δεν έχει υπάρξει. Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, «οι παραβιάσεις και η αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας και δικαιωμάτων συνεχίζονται».

Από την άλλη μεριά,  ο καταστροφικός σεισμός στην Τουρκία και τη Συρία την περασμένη εβδομάδα, έκανε τη γείτονα χώρα να αποφασίσει την ακύρωση της μεγάλης στρατιωτικής άσκησης “Γαλάζια Πατρίδα”.

Η συγκεκριμένη κίνηση από την πλευρά της Τουρκίας θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως μία κίνηση καλής θέλησης όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά μετά τα διθυραμβικά σχόλια και του τουρκικού Τύπου για τη βοήθεια που έχει παράσχει η Ελλάδα μετά τους καταστροφικούς σεισμούς τόσο με ανθρωπιστική βοήθεια όσο και με την παρουσία διασωστών.

Πηγή: pagenews.gr