Τα σχετικά στοιχεία προέρχονται από έρευνα της Allianz Partners που παρακολουθεί την τουριστική δραστηριότητα μέσω των ασφαλιστικών συμβολαίων που καλύπτει αλλά και άλλες βάσεις δεδομένων.

Τα σχετικά στοιχεία προέρχονται από έρευνα της Allianz Partners που παρακολουθεί την τουριστική δραστηριότητα μέσω των ασφαλιστικών συμβολαίων που καλύπτει αλλά και άλλες βάσεις δεδομένων. Η ετήσια επισκόπηση των Top 10 European Destinations της Allianz Partners διαπίστωσε ότι τα ευρωπαϊκά ταξίδια αναμένεται να αυξηθούν κατά 55% αυτό το καλοκαίρι σε σχέση με το 2022, με το Λονδίνο να αποτελεί τον κορυφαίο προορισμό.

Περίπου το 80% των Αμερικανών κατευθύνεται στην Ευρώπη για περίπου επτά ημέρες, ενώ το 11% σχεδιάζει οκταήμερα ταξίδια. Οι δέκα κορυφαίοι προορισμοί πόλεων είναι οι εξής, με σειρά από την πρώτη έως την τελευταία: Λονδίνο, Παρίσι, Δουβλίνο, Ρώμη, Ρέικιαβικ, Εδιμβούργο, Αθήνα, Αμστερνταμ, Λισσαβώνα και Μιλάνο.

Η Αθήνα για τους Αμερικανούς αποτελεί βασικό προορισμό, από τον οποίον είτε ταξιδεύουν για τα νησιά, είτε για κρουαζιέρα, είτε απλώς παραμένουν σε αυτόν. Με βάση στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, κατά το 2022 σημειώθηκε ρεκόρ στις ταξιδιωτικές εισπράξεις από τις ΗΠΑ, με αυτές να ξεπερνούν το 1,2 δισ. ευρώ, ενώ οι αφίξεις διαμορφώθηκαν σε 1,08 εκατομμύριο ταξιδιώτες. Ο μεγαλύτερος αριθμός Αμερικανών επισκεπτών είχε σημειωθεί το 2019, με 1,09 εκατομμύριο.

Την ίδια ώρα η Ελλάδα εξακολουθεί να συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους προορισμούς όχι μόνο στις ΗΠΑ, αλλά σε πλήθος μεγάλων, υπερατλαντικών και άλλων απομακρυσμένων αγορών: σύμφωνα με το Long-haul Travel Barometer της European Travel Commission, η Ελλάδα βρίσκεται μεταξύ των 10 πρώτων προτιμήσεων για ταξίδια στις αγορές των ΗΠΑ, του Καναδά, της Αυστραλίας, της Βραζιλίας και της Ιαπωνίας. Συγκεκριμένα βρίσκεται στην 7η θέση στις ΗΠΑ, όπως προκύπτει και από τα προαναφερθέντα στοιχεία της Allianz Partners, στην 6η στην Ιαπωνία, στην 4η στον Καναδά, στην 7η στη Βραζιλία και στην 5η θέση στην Αυστραλία. Σύμφωνα πάντα με το Long-haul Travel Barometer,

Αμερικανοί και Καναδοί κυρίως, αλλά και Αυστραλοί και Βραζιλιάνοι, όπως και Κινέζοι εμφανίζουν φέτος ιδιαίτερα αυξημένη βούληση για ταξίδια μακρινών αποστάσεων και συγκεκριμένα το 60% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι σκοπεύει να πραγματοποιήσει ένα τέτοιο ταξίδι, με την Ευρώπη να βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεών τους.

Σύμφωνα με άλλη έρευνα, επίσης της European Travel Commission, αλλά για τις προτιμήσεις των Ευρωπαίων ταξιδιωτών, η Ελλάδα βρίσκεται στην 4η θέση της λίστας με τους 10 κορυφαίους ευρωπαϊκούς προορισμούς που θέλουν να επισκεφθούν κατά τη φετινή σεζόν οι Ευρωπαίοι. Απέχει όμως ακόμη αρκετά από τις τρεις πρώτες χώρες, που είναι, κατά σειρά, η Γαλλία, η Ισπανία και η Ιταλία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr