Τουρισμός για όλους: Σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, η πλατφόρμα ενδέχεται να ανοίξει ακόμα και σήμερα, Σάββατο 9 Ιουλίου.

Θέμα ημερών, αν όχι ωρών, είναι ανοίξει για αιτήσεις το tourism4all.gov.gr για αιτήσεις στο πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους που δίνει “δεύτερη ευκαιρία” κοινωνικού τουρισμού εκτός από το πρόγραμμα της ΔΥΠΑ που έβγαλε αποτελέσματα. Σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, η πλατφόρμα ενδέχεται να ανοίξει ακόμα και σήμερα, Σάββατο 9 Ιουλίου.

Το πρόγραμμα “Τουρισμός Για Όλους” θα δώσει σε 200.000 δικαιούχους voucher αξίας 150 ευρώ για τις διακοπές τους. Η πλατφόρμα θα ανοίξει μέσα στον Ιούλιο. Το εν λόγω voucher θα είναι κατά τα πρότυπα του Freedom Pass, σύμφωνα με τον Δημήτρη Φραγκάκη, Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ.

Θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί παντού, χωρίς περιορισμό, στη διαμονή, σε ένα τουριστικό πακέτο. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα, χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και αφορά σε 200.000 δικαιούχους, οι οποίοι θα λάβουν μία ψηφιακή κάρτα ύψους 150 ευρώ, έκαστος, για την επιδότηση των τουριστικών δαπανών διαμονής τους. Τουρισμός για όλους: Ποιοι δικαιούνται το voucher – Ποιες είναι οι παροχές και τα κριτήρια.

Tα εισοδηματικά κριτήρια

Ατομικό εισόδημα: έως 16.000 ευρώ

Έγγαμος: έως 28.000 ευρώ

Έγγαμος με 1 παιδί: έως 29.500 ευρώ

Έγγαμος με 2 παιδιά: έως 31.000 ευρώ

Οι επιταγές θα κληρωθούν από τις αιτήσεις που θα υποβληθούν, εάν τελικά εκδηλώσουν ενδιαφέρον για το voucher περισσότεροι συμμετέχοντες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr