Σε παιδιά 6-12 ετών από ευάλωτες οικογένειες θα παρέχεται ενισχυτική εκπαιδευτική υποστήριξη και δημιουργική απασχόληση

Μια οραματική σύμπραξη ανάμεσα στην «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και τον Δήμο Αθηναίων, που έχει σκοπό να στηρίξει με ενεργό και δημιουργικό τρόπο τα παιδιά ευάλωτων οικογενειών στην ευρύτερη περιοχή των Πατησίων, πήρε από σήμερα «σάρκα και οστά» με τα εγκαίνια του Πολυχώρου Παιδιών «Λέλα Καραγιάννη».

Στο σπίτι της μεγάλης ηρωίδας της Κατοχής, το οποίο παραχωρήθηκε από τον Δήμο Αθηναίων στον φιλανθρωπικό οργανισμό «Αποστολή», τα παιδιά βρίσκουν μία ζεστή και φιλόξενη «αγκαλιά», σε μια περίοδο που οι ευάλωτες οικογένειες έχουν ανάγκη ουσιαστικής στήριξης.

Τα παιδιά μαζί με τις οικογένειές τους, «πλημμύρισαν» σήμερα τους χώρους της νέας δομής, μέσα στους οποίους τους παρέχεται ενισχυτική εκπαιδευτική υποστήριξη και μαθαίνουν τις νέες τεχνολογίες συνδυάζοντας τη γνώση, τη μάθηση και την ψυχαγωγία. Στόχος του Πολυχώρου είναι να βοηθήσει τα παιδιά, ηλικίας 6-12 ετών να αναπτύξουν και ουσιαστικές κοινωνικές αξίες και πρότυπα, όπως η ενσυναίσθηση, ο αλληλοσεβασμός, η κατανόηση, η αποδοχή.

Τη νέα δομή εγκαινίασε το μεσημέρι, μέσα σε κλίμα χαράς και συγκίνησης, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Κ.Κ. Ιερώνυμος ο Β’ μαζί με τον Δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη. Τα εγκαίνια τέλεσε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Ιω. Δήμτσας και ο κ. Γεώργιος Ζανιάς Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Eurobank, που στηρίζει τη λειτουργία του Κέντρου.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κ. Κ. Ιερώνυμος ο Β΄ σε δήλωσή του, υπογράμμισε τη σημασία στήριξης της οικογένειας και των παιδιών: «Η Εκκλησία αντιμετωπίζει ολιστικά και πολυδιάστατα τα παιδιά, φροντίζοντας για την πνευματική, ψυχική, ηθική, παιδευτική και υλική τους πρόοδο και ανάπτυξη, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς με γνώμονα την ισοτιμία όλων των παιδιών ως δημιουργημάτων του Θεού. Η αντιμετώπιση των προκλήσεων και κρίσεων, που βιώνουμε, χρειάζεται τη συνέργεια και συνεργασία διαφόρων κοινωνικών φορέων, ιδιαιτέρως όμως χρειάζεται η συνεργασία των δύο κορυφαίων θεσμών Πολιτείας και Εκκλησίας και Εκκλησίας και Κοινωνίας· συνεργασία, η οποία έχει βαθύτατο χρονικά και ποιοτικά ισχυρότατο έρεισμα, το οποίο διατρέχει σύνολη την Ιστορία μας από τους βυζαντινούς χρόνους μέχρι σήμερα. Η Εκκλησία διαθέτει δομές, τεχνογνωσία, ανθρώπινο δυναμικό και όραμα και μπορεί κινητοποιώντας τα να αποφέρει αγαθά αποτελέσματα από κοινωνικής απόψεως. Ευχαριστούμε τον Κο Δήμαρχο, την Eurobank, αλλά και τους γονείς των παιδιών για την εμπιστοσύνη που επιδεικνύουν προς την «Αποστολή»».

Ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης, μεταξύ άλλων, ανέφερε τα εξής: «Είναι μέρα αληθινής χαράς για όλους μας. Ενώσαμε τις δυνάμεις μας, όπως έχουμε κάνει πολλές φορές στο παρελθόν για να δημιουργήσουμε μια ζεστή αγκαλιά για τα παιδιά και τις οικογένειές τους. Σε αυτό το σπίτι που έζησε μια μεγάλη ηρωίδα, η Λέλα Καραγιάννη, τα μικρά παιδιά θα μάθουν, θα ψυχαγωγηθούν, θα αναπτύξουν το συναίσθημα και την ενσυναίσθησή τους. Ευχαριστώ θερμά τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο για την πολύτιμη συνεργασία μας. Ο Δήμος και η Εκκλησία έχουν αποδείξει ότι μαζί μπορούν να κάνουν πολλά για την κοινωνία και τον άνθρωπο. Ένα μεγάλο ευχαριστώ, και σε όσους ακόμη συμμετέχουν και στηρίζουν ενεργά αυτήν την προσπάθεια».Η Οικία της ηρωίδας Λέλας Καραγιάννη -η οποία είχε εκτελεστεί από τους Γερμανούς λίγο πριν από την απελευθέρωση της Ελλάδας- αξιοποιείται σήμερα με τον πιο ωφέλιμο τρόπο για τα παιδιά ευάλωτων οικογενειών και φέρει προς τιμήν της το όνομα «Πολυχώρος Παιδιών “Λέλα Καραγιάννη”».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr