Τις τραγελαφικές σκηνές των πρώτων ημερών της εφαρμογής του click away σατίρισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνης Γεωργιάδης. Χθες τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πήραν φωτιά με τις φωτογραφίες και τα βίντεο καταναλωτών που δοκίμαζαν ρούχα και παπούτσια στον δρόμο έξω από τις εισόδους των καταστημάτων.

Η αντίδραση του Άδωνι Γεωργιάδη χθες για αυτές τις σκηνές, ήταν να στείλει αυστηρό μήνυμα, ότι αν τέτοιες καταστάσεις συνεχιστούν το μέτρο θα σταματήσει να ισχύει. Ωστόσο σήμερα επανήλθε με ένα διαφορετικό μήνυμα. Επέλεξε να ανεβάσει στο προφίλ του στο Twitter, μία από τις φωτοσοπαρισμένες φωτογραφίες που κυκλοφορούν ευρέως στο διαδίκτυο και τον παρουσιάζει σαν «θύμα» του click away.

Η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη

«Το χιούμορ πάντα μου άρεσε και μου αρέσει…ήρθαν έτσι τα πράγματα και ακούω και αυτά….ας πάνε όλα καλά και ας μου τα λέτε…επί της ουσίας η «παράδοση εκτός» επιτρέπει εκ των νόμων την επιστροφή της παραγγελίας και την αντικατάσταση της αν έχει γίνει λάθος στο νούμερο», έγραψε ο Άδωνις Γεωργιάδης αναρτώντας την παρακάτω φωτογραφία.

Ωστόσο τα ερωτήματα των καταναλωτών για την νέα μέθοδο οδήγησαν νωρίτερα σήμερα το υπουργείο Ανάπτυξης να προχωρήσει στη διευκρίνιση των δικαιωμάτων των καταναλωτών, για την περίπτωση που επιθυμούν να επιστρέψουν προϊόντα από αγορά click away

Με ανακοίνωσή του, το υπουργείο διευκρινίζει ότι οι καταναλωτές έχουν δικαίωμα αναιτιολόγητης υπαναχώρησης εντός 14 ημερών από την παραλαβή του προϊόντος. Συγκεκριμένα, το υπουργείο παραθέτει την παρακάτω πιθανή ερώτηση: «Ποια δικαιώματα έχω σε περίπτωση που το προϊόν που αγόρασα με την μέθοδο παράδοσης εκτός καταστήματος, δεν μου ταιριάζει και θέλω να το επιστρέψω;».

Η απάντηση είναι η εξής:

«Εφόσον διενεργήσατε αγορά μέσω οργανωμένου ηλεκτρονικού καταστήματος και η σύμβαση συνήφθη από απόσταση με αποκλειστική χρήση ενός ή περισσότερων μέσων επικοινωνίας από απόσταση, όπως το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, το τηλέφωνο, η τηλεομοιοτυπία ή το διαδίκτυο, μέχρι και τη στιγμή σύναψης της σύμβασης, τότε έχετε το δικαίωμα αναιτιολόγητης υπαναχώρησης εντός 14 ημερών από την παραλαβή του προϊόντος, ανεξαρτήτως του τρόπου παραλαβής του (με courier ή αυτοπροσώπως) και χωρίς άλλη επιβάρυνση, εκτός από το άμεσο κόστος επιστροφής των αγαθών, εκτός εάν ο προμηθευτής έχει συμφωνήσει να επιβαρυνθεί ο ίδιος με το εν λόγω κόστος ή εάν ο προμηθευτής έχει παραλείψει να ενημερώσει τον καταναλωτή ότι ο καταναλωτής οφείλει να επιβαρυνθεί με αυτό».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr