Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα έστειλε σαφέστατο μήνυμα στην Τουρκία

Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα έστειλε σαφέστατο μήνυμα στην Τουρκία καταδικάζοντας στα συμπεράσματά της Συνόδου την επιθετική συμπεριφορά της. «Το ΕΛΚ καταδικάζει κάθε μορφή ρεβιζιονισμού και επιθετικές ενέργειες και δηλώσεις. Καλεί την Τουρκία να σεβαστεί την κυριαρχία, τα κυριαρχικά δικαιώματα και την εδαφική ακεραιότητα όλων των μελών της ευρωπαϊκής ένωσης», τονίζεται. Παράλληλα «Καλεί την Τουρκία να σταματήσει τις προκλήσεις, να αποκλιμακώσει τις εντάσεις και να σεβαστεί τις σχέσεις καλής γειτονιάς».

Ο πρωθυπουργός, σε δηλώσεις του σχολίασε πως θα ενημερώσει το ευρωπαϊκό συμβούλιο για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, ότι η Αθήνα καλύπτεται πλήρως από το προσχέδιο συμπερασμάτων και ζητά από την Τουρκία με σαφήνεια να αμφισβητεί την κυριαρχία της χώρας μας. «Ελπίζω πραγματικά η Τουρκία να εισακούσει αυτή την φορά τις παραινέσεις γιατί μόνο με αυτό τον τρόπο θα μπορεί να μειωθεί η ένταση που έχει δημιουργηθεί τους τελευταίους δυο μήνες στην Ανατολική Μεσόγειο με αποκλειστική υπαίτιο την γείτονα χώρα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι θα ζητήσει ευρωπαϊκά μέτρα απέναντι στην ακρίβεια και πλαφόν στην τιμή χονδρικής του φυσικού αερίου και εξέφρασε την ικανοποίηση του για την χορήγηση του καθεστώτος υποψήφιας χώρας για την Ουκρανία και την Μολδαβία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr