Τιμολόγια ρεύματος: Διαφορετικά θα διαμορφωθούν οι λογαριασμοί ρεύματος μετά τη νέα επιδότηση που ανακοινώθηκε πριν από λίγες ημέρες από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα.

Διαφορετικά θα διαμορφωθούν οι λογαριασμοί ρεύματος μετά τη νέα επιδότηση που ανακοινώθηκε πριν από λίγες ημέρες από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα.

Πως καθορίζονται τα ποσά μετά την επιδότηση

  • Για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο στα 39 ευρώ το μήνα, από 9 ευρώ που ήταν το Σεπτέμβριο και 18 ευρώ τον Οκτώβριο
  • Για τους δικαιούχους Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου η επιδότηση γίνεται 45 ευρώ μηνιαίως, από 24 τον Οκτώβριο.
  • Για τους καταναλωτές φυσικού αερίου, πέρα από την αύξηση του επιδόματος θέρμανσης και την έκπτωση 15 % για την οικιακή κατανάλωση της ΔΕΠΑ Εμπορίας, θα εφαρμοστεί αναστολή των τελών χρήσης δικτύου για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο.

Ποιες οι χρεώσεις για τις επιχειρήσεις

Για τις επιχειρήσεις (βιομηχανία χαμηλής και μέσης τάσης, λοιπές χρήσεις μέσης τάσης) αναστέλλονται για 5 μήνες (από Νοέμβριο μέχρι και Μάρτιο 2022) οι χρεώσεις των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας. Έτσι διευκολύνεται η ρευστότητα των επιχειρήσεων με ποσό ύψους 63 εκατ. ευρώ. Τα τέλη θα καταβληθούν όταν αποκλιμακωθούν οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας στο Χρηματιστήριο και μετά από αξιολόγηση των αναγκών του λογαριασμού ΥΚΩ (οι οποίες περιορίζονται όσο προχωρούν οι διασυνδέσεις των νησιών).

Για κατανάλωση έως 300 κιλοβατώρες

Για κατανάλωση 300 κιλοβατώρες τον μήνα η ρήτρα αναπροσαρμογής θα είναι 50 ευρώ, ποσό που θα απορροφηθεί από την έκπτωση ενέργειας και την επιδότηση της πολιτείας. Σε αυτήν την κατηγορία η συνολική επιβάρυνση θα είναι μηδενική.

Για κατανάλωση 400 κιλοβατώρες τον μήνα, η ρήτρα αναπροσαρμογής είναι 60 ευρώ, και θα μειωθεί από την έκπτωση ενέργειας και την επιδότηση της πολιτείας. Σε αυτήν την κατανάλωση η αύξηση που θα πληρωθεί είναι 3 ευρώ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr