Το σωματείο εργαζόμένων καταγγέλλει «νταή» ασθενή που επιτίθεται σε γιατρούς

Σε μία απίστευτη καταγγελία προχώρησε το σωματείο των εργαζομένων στο Θριάσιο νοσοκομείο, καθώς όπως αναφέρουν πρόκειται για συνεχή περιστατικά με τον ίδιο πάντα δράστη.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν η τελευταία επίθεση του συγκεκριμένου «ασθενούς» έγινε την παραμονή των Χριστουγέννων, όταν επιτέθηκε σε τρεις γιατρούς, τραυματίζοντας τη μία εξ αυτών στο πρόσωπο.

Μεταξύ άλλων αναφέρεται στην ανακοίνωση:

«Ανύπαρκτη η προστασία και νομική κάλυψη υγειονομικών που δέχονται επιθέσεις κατά τη διάρκεια της εργασίας. Ανεπαρκέστατη η φύλαξη του ΘΡΙΑΣΙΟΥ νοσοκομείου. Το πρόσφατο (στις 24 Δεκεμβρίου 2021) απαράδεκτο περιστατικό επίθεσης «ασθενούς» σε τρεις γιατρούς του ΘΡΙΑΣΙΟΥ νοσοκομείου,  με αποτέλεσμα το τραυματισμό, στο πρόσωπο, της μιας από αυτούς, επιβεβαιώνει, για άλλη μια φορά, την ανάγκη για την εξασφάλιση, με κρατική ευθύνη, πλήρους νομικής κάλυψης και στήριξης στους υγειονομικούς, που δέχονται επίθεση κατά τη διάρκεια της εργασίας τους, καθώς και για ενίσχυση της φύλαξης του νοσοκομείου μας και συνολικά των δημόσιων μονάδων υγείας.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο συγκεκριμένος «ασθενής» (τα στοιχεία του οποίου είναι γνωστά στη διοίκηση του ΘΡΙΑΣΙΟΥ νοσοκομείου και στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής), εδώ και χρόνια, ουσιαστικά «ανενόχλητος», προπηλακίζει, απειλεί, επιτίθεται και τραυματίζει εργαζόμενους του ΘΡΙΑΣΙΟΥ νοσοκομείου.

Το περιστατικό της πρόσφατης επίθεσης δεν είναι μεμονωμένο. Προστίθενται στα συνεχώς αυξανόμενα περιστατικά επιθέσεων, ακόμα και σοβαρών τραυματισμών, σε βάρος εργαζομένων στις δημόσιες μονάδες υγείας, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των καθηκόντων τους.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι οι συχνές επιθέσεις σε βάρος συναδέλφων στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου μας, αλλά και η “εισβολή” ομάδας, που αυτοαποκαλούνται “Θεματοφύλακες”, το Σάββατο 28 Αυγούστου, και τον προπηλακισμό συναδέλφων στην Πνευμονολογική κλινική, με αφορμή τη διασωλήνωση ασθενούς με COVID και τη μεταφορά της σε ΜΕΘ COVID.

Στοχοποίηση από ακροδεξιές ομάδες

Στην αύξηση των επιθέσεων σε βάρος συναδέλφων συμβάλλει η συνεχιζόμενη εκστρατεία συκοφάντησης των υγειονομικών ως συλλήβδην “διεφθαρμένων”, ως δήθεν “συνυπεύθυνων” για την απαράδεκτη κατάσταση στις δημόσιες μονάδες υγείας, και, ιδιαίτερο το τελευταίο διάστημα, η στοχοποίηση από ακροδεξιές ομάδες, ως δήθεν “συνεργών” σε υποτιθέμενα “εγκλήματα σε βάρος ασθενών”.
Οι αυξανόμενες επιθέσεις κάνουν επιτακτική την ανάγκη να εξασφαλιστεί, με κρατική ευθύνη, πλήρης νομική κάλυψη και στήριξη στους υγειονομικούς, που δέχονται επίθεση κατά τη διάρκεια της εργασίας τους».

Τα αιτήματα των εργαζομένων

Σε άλλο σημείο της ίδιας ανακοίνωσης τονίζεται πως: «Για να μην επαναληφθούν παρόμοια απαράδεκτα περιστατικά σε βάρος υγειονομικών, ζητάμε: να εξασφαλισθεί ότι ο συγκεκριμένος “ασθενής” θα σταματήσει να επιτίθεται και να τραυματίζει εργαζόμενους να εξασφαλίζεται πλήρης νομική στήριξη και κάλυψη στους εργαζόμενους, που δέχονται επίθεση κατά τη διάρκεια της εργασίας τους
να ενισχυθεί η φύλαξη του ΘΡΙΑΣΙΟΥ νοσοκομείου, με πρόσληψη επιπλέον μόνιμων εργαζομένων και μονιμοποίηση των συμβασιούχων συναδέλφων, καθώς και ο φωτισμός του νοσοκομείου και των χώρων του προαυλίου και του πάρκινγκ».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr