Θεσσαλονίκη: Συγχαρητήρια Καλαφάτη στους αστυνομικούς που απέτρεψαν γυναικοκτονία

Τους τέσσερις αστυνομικούς, που απέτρεψαν την τελευταία στιγμή τη γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη, υποδέχτηκε στο Διοικητήριο, ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) κ. Σταύρος Καλαφάτης.

Σε συνομιλία που είχε μαζί τους, τόνισε: «Θα ήθελα να σας εκφράσω τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια. Το περιστατικό που εκτυλίχθηκε το Σάββατο ήταν μοναδικό. Ένα μεγάλο μπράβο. Σας εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου εκ μέρους της κυβέρνησης κι εμού προσωπικά, γιατί αντεπεξήλθατε σε μία πάρα πολύ δύσκολη, επικίνδυνη επιχείρηση, με μεγάλη αποτελεσματικότητα. Τα αντανακλαστικά σας ήταν ακαριαία και δείξατε, πραγματικά ποια είναι η Ελληνική Αστυνομία. Θέλω να δώσω ειλικρινή και θερμά συγχαρητήριά σε όλες τις γυναίκες και τους άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας.
Όλοι πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι οι γυναίκες και οι άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας είναι τα παιδιά της διπλανής πόρτας. Είναι οικογενειάρχες, είναι άνθρωποι που καθημερινά βρίσκονται στους δρόμους και τις γειτονιές, προασπιζόμενοι τη ζωή και την περιουσία όλων μας. Μέσα από την καρδιά μου, χίλια μπράβο. Ευχαριστούμε που μας κάνετε περήφανους. Είστε ένα παράδειγμα προς όλη την κοινωνία, με την αυταπάρνηση την οποία επιδείξατε σε αυτήν την πολύ δύσκολη αποστολή».

Πώς οι αστυνομικοί απέτρεψαν τη γυναικοκτονία

Η Άμεση Δράση έλαβε ένα τηλεφώνημα στη Θεσσαλονίκη από μια γυναίκα, η οποία ήταν σε έντρομη κατάσταση και ζητούσε βοήθεια, δίνοντας ωστόσο μόνο τη διεύθυνση του σπιτιού της. Άμεση ήταν η κινητοποίηση των αρχών.
Οι αστυνομικοί εισέβαλαν στο διαμέρισμα όπου βρήκαν τον άνδρα να κρατάει μαχαίρι στον λαιμό της γυναίκας.

Άμεσα από τους αστυνομικούς δόθηκαν εντολές στον δράστη να πετάξει το μαχαίρι και να παραδοθεί, ωστόσο εκείνος ενώ σταμάτησε να χτυπά τη γυναίκα, μπροστά στα έντρομα μάτια του ανήλικου παιδιού, το οποίο είναι ΑμεΑ, έστρεψε το μαχαίρι στον εαυτό του και άρχισε να αυτοτραυματίζεται στον λαιμό.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν και να τον συλλάβουν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr