Ο έλεγχος έγινε μετά από το περιστατικό σοβαρού τραυματισμού περιθαλπόμενου και τον θάνατο του σε νοσοκομείο  τον Νοέμβριο του 2021, καθώς και τον σοβαρό τραυματισμό τροφίμου έναν μήνα αργότερα

Την παραίτηση των μελών του Δ.Σ. της δομής στη Θεσσαλονίκη που φιλοξενεί παιδιά και ενήλικες με αναπηρία, ζήτησε και έλαβε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, μετά τον έλεγχο και τις παρατυπίες που εντοπίστηκαν.

Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου:

«Σε συνέχεια των προληπτικών ελέγχων που ζήτησε το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και διενεργήθηκαν από κλιμάκια της Εθνική Αρχή Διαφάνειας (ΕΑΔ), εκδόθηκε έκθεση ελέγχου για δομή παιδιών και ενηλίκων με αναπηρία στη Κεντρική Μακεδονία (Θεσσαλονίκη). Σε αυτή διαπιστώνονται παραλείψεις και παρατυπίες στη λειτουργία της δομής, οι οποίες πρέπει να διαλευκανθούν περαιτέρω το συντομότερο δυνατό.

Για το σκοπό αυτό και προκειμένου να διευκολυνθεί η διαδικασία της έρευνας, ζητήθηκε σήμερα και ελήφθη η παραίτηση του συνόλου των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της δομής.

Παράλληλα, η ΕΑΔ συνεχίζει τους ελέγχους και σε άλλες δομές. Η προστασία των παιδιών και όλων των ωφελουμένων είναι προτεραιότητά μας».

Κόλαφος το πόρισμα της  Ελληνικής Αρχής Διαφάνειας  για Δομή Φροντίδας και Προστασίας Παιδιών με Αναπηρία της Θεσσαλονίκης. Διαπίστωσε σειρά παραλείψεων καθώς και ύπαρξη δωματίου απομόνωσης παρότι δεν προβλέπεται .

Ο έλεγχος έγινε μετά από το περιστατικό σοβαρού τραυματισμού περιθαλπόμενου και τον θάνατο του σε νοσοκομείο  τον Νοέμβριο του 2021, καθώς και τον σοβαρό τραυματισμό τροφίμου έναν μήνα αργότερα, ο οποίος δεν γνωστοποιήθηκε,  που είχε σαν αποτέλεσμα τη νοσηλεία του επί ένα μήνα σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Πηγή: pagenews.gr