«Ανάσα» πρόκειται να πάρει το ΕΣΥ, καθώς οι ιδιωτικές κλινικές προχωρούν στη διάθεση όσων κλινών χρειαστούν ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο την έμπρακτη υποστήριξη τους στο ΕΣΥ, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος μετά την συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των κλινικαρχών στη Θεσσαλονίκη. Υπενθυμίζουμε ότι η κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης θυμίζουν τον «μαύρο» Νοέμβριο του περασμένου έτους, ενώ η κατάσταση των ΜΕΘ στην Αττική είναι εξίσου ανησυχητική.

Ο κ. Κωτσιόπουλος συναντήθηκε και με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Νίκο Νίτσα, ο οποίος είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ήδη έχει μια πρώτη λίστα εθελοντών ιδιωτών γιατρών και ότι κάνει προσπάθειες για να μεγαλώσει αυτή η λίστα.

«Οι κλινικάρχες είπαν ότι θα μας δώσουν όσες κλίνες όσες έχουμε ανάγκη ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας» ανέφερε και πρόσθεσε ότι υπάρχει ενδιαφέρον των ιδιωτών γιατρών να στηρίξουν στο ΕΣΥ ,εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «δεν θα χρειαστεί επιστράτευση όπως δεν χρειάστηκε τον περασμένο Νοέμβριο».

ΜΕΘ

Κωτσιόπουλος: «Θα τα καταφέρουμε και δεν θα έχουμε επιστράτευση»

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει άμεση ανάγκη για συνδρομή των ιδιωτών γιατρών για την στήριξη του ΕΣΥ και σε αυτό το πλαίσιο συνεργαζόμαστε ώστε να βρεθούν ιδιώτες γιατροί για μην χρειαστεί να γίνει επίταξη. Υπάρχει ενδιαφέρον , περιμένω να μου στείλουν οι ΥΠΕ τις ανάγκες τους για να δω ακριβώς ποιες είναι, ώστε να συντονιστούμε. Ακόμη είμαστε σε φάση συντονισμού. Εγώ τους έδωσα κατάλογο κάποιων που ήδη ενδιαφέρονται» είπε ο κ. Νίτσας και πρόσθεσε: «Πιστεύω θα τα καταφέρουμε και δεν θα έχουμε επιστράτευση όπως τα καταφέραμε και το Νοέμβριο».

Να σημειωθεί ότι ο κ. Κωτσιόπουλος επισκέπτεται από χτες τη Βόρεια Ελλάδα με σκοπό την επικαιροποίηση του επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της πανδημίας , τον συντονισμός όλων των υγειονομικών σχηματισμών, καθώς και τη ενημέρωση των τοπικών φορέων για την κατάσταση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr