Θεσσαλονίκη: Διακινούσαν αλλοδαπούς που εισήλθαν παράνομα στην Ελλάδα, από τον Έβρο προς τη Θεσσαλονίκη, όπου τους παρείχαν στέγη και διατροφή επί πληρωμή

Διακινούσαν αλλοδαπούς που εισήλθαν παράνομα στην Ελλάδα, από τον Έβρο προς τη Θεσσαλονίκη, όπου τους παρείχαν στέγη και διατροφή επί πληρωμή. Πρόκειται για δύο άνδρες από την Παλαιστίνη, 17 και 34 ετών, οι οποίοι φαίνεται να ανήκουν σε κύκλωμα παράνομης διακίνησης μεταναστών και συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα, κατόπιν αστυνομικού ελέγχου, ενώ επέβαιναν σε Ι.Χ. αυτοκίνητο, το οποίο, όπως διαπιστώθηκε, είχε κλαπεί δέκα μέρες νωρίτερα από τη Σερβία.

Η αστυνομική έρευνα οδήγησε σε διαμέρισμα στην Τούμπα Θεσσαλονίκης, όπου διέμεναν 16 πρόσφυγες και μετανάστες, από τη Συρία και την Παλαιστίνη. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στο συγκεκριμένο διαμέρισμα ζούσε ο 34χρονος με την οικογένειά του, ενώ οι αλλοδαποί πλήρωναν καθημερινά 15 ευρώ, έκαστος, για ύπνο και φαγητό. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι τους αλλοδαπούς είχε μεταφέρει δύο 24ωρα νωρίτερα ο 17χρονος, με όχημα, από τα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο προς τη Θεσσαλονίκη.

Οι δύο Παλαιστίνιοι οδηγούνται με την εις βάρος τους δικογραφία στον εισαγγελέα πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Σύλληψη επτά διακινητών στη Ροδόπη για μεταφορά μεταναστών που εισήλθαν παράνομα στη χώρα

Επτά διακινητές συνελήφθησαν χθες στη Ροδόπη για μεταφορά μεταναστών που εισήλθαν παράνομα στη χώρα.

Ειδικότερα οι συλλήψεις έγιναν στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής-Ξάνθης όπου δύο διακινητές εντοπίστηκαν να μεταφέρουν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα επτά και πέντε μετανάστες αντίστοιχα. Επίσης στον οικισμό Παγούρια Ροδόπης αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών συνέλαβαν διακινητή που μετέφερε παράνομα έξι μετανάστες και στη συνέχεια ακόμη δύο διακινητές στην επαρχιακή οδό Ιάμπολης-Καρυδιάς καθώς εντόπισαν τον έναν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να λειτουργεί ως προπομπός για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο με οδηγό δεύτερο διακινητή και επιβαίνοντες έξι μετανάστες.

Η τελευταία σύλληψη σημειώθηκε στην επαρχιακή οδό Κοσμίου-Ιτέας και αφορά διακινητή που με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα επτά μετανάστες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr