Τον απολογισμό του έκανε για τη θητεία του στο υπουργείο Εσωτερικών ο Τάκης Θεοδωρικάκος που έμεινε εκτός κυβερνητικού σχήματος, μετά τον ανασχηματισμό της Δευτέρας 4 Ιανουαρίου. Τη θέση του στην ηγεσία του υπουργείου πήρε ο Μάκης Βορίδης.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος έγραψε στο Facebook, στον προσωπικό του λογαριασμό: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την στήριξη και την αγάπη σας! Ιδιαίτερα στα εκατοντάδες στελέχη της Αυτοδιοίκησης από όλη την Ελλάδα που επικοινωνούν μαζί μου σήμερα.

Νιώθω υπερήφανος για το δημιουργικό, μεταρρυθμιστικό έργο στο Υπουργείο Εσωτερικών. 15 μεγάλες μεταρρυθμίσεις και θετικές αλλαγές για τους πολίτες, έγιναν πράξη μέσα σε 18 μήνες, ενισχύοντας την εμπιστοσύνη ανάμεσα στον πολίτη κα στο κράτος.

Κορωνίδα όλων, η κατοχύρωση στην πράξη του δικαιώματος των Ελλήνων να ψηφίζουν από τη χώρα στην οποία βρίσκονται με 288 ψήφους από το ελληνικό κοινοβούλιο. Οι Έλληνες ενωμένοι στον κόσμο!

Νιώθω βαθιά ικανοποίηση για την συμβολή μου στην ενδυνάμωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της κοινωνικής πολιτικής της. Για τον εκσυγχρονισμό του Δημοσίου και την αξιοκρατία, μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες.

Εκφράζω τις θερμές ευχές μου, στους συναδέλφους που αναλαμβάνουν το Υπουργείο Εσωτερικών. Θα έχουν την αμέριστη στήριξη μου, στην υλοποίηση των υπολοίπων μεταρρυθμίσεων που έχουμε δρομολογήσει.

Και ασφαλώς ένα μεγάλο ευχαριστώ στον υπέροχο απλό κόσμο της Νέας Δημοκρατίας για τις μάχες που δώσαμε ως τώρα, ιδίως στα δύσκολα χρόνια της αντιπολίτευσης.

Ως πολίτης και ως βουλευτής αυτής της μεγάλης λαϊκής μεταρρυθμιστικής παράταξης της Νέας Δημοκρατίας, θα συνεχίσω να μάχομαι για τις ιδέες της ελευθερίας, της αλληλεγγύης και του υπεύθυνου πατριωτισμού!

Πάμε μπροστά!».

Να θυμίσουμε ότι πρόσφατα ο Τάκης Θεοδωρικάκος είχε μιλήσει για τη θητεία του στο υπουργείο Εσωτερικών και στο pagenews.gr. Ανάμεσα σε άλλα, είχε πει ότι αλλάζει ο τρόπος προσλήψεων στο Δημόσιο.

«Αλλάζουμε τον τρόπο με τον οποίο μπορεί κανείς να διοριστεί στο Δημόσιο. Υπάρχουν δύο πολύ μεγάλα προβλήματα σε αυτό που έχει ισχύσει τα τελευταία 20 με 25 χρόνια. Πρώτον, προκηρύσσουμε σήμερα τις θέσεις εργασίας μέσω του ΑΣΕΠ και οι προσλήψεις γίνονται μέσα στα επόμενα τρία με τέσσερα χρόνια.

Άρα, οι ανάγκες για τις οποίες θέλεις να κάνεις τις προσλήψεις σε μία συγκεκριμένη υπηρεσία έχουν καθυστερήσει πάρα πολύ να ικανοποιηθούν. Πρώτο, λοιπόν, πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί είναι η ταχύτητα στη διαδικασία προσλήψεων. Δεύτερο θέμα. Μας ενδιαφέρει πάρα πολύ, και πιστεύω ενδιαφέρει κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα, στο ελληνικό Δημόσιο να υπηρετούν οι πιο άξιοι άνθρωποι. Αυτοί που είναι ικανοί, αυτοί που είναι οι κατάλληλοι άνθρωποι για τη συγκεκριμένη θέση, ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση προκειμένου να εξυπηρετούνται οι πολίτες για να μπορεί το κράτος να συμβάλλει και στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Πώς γίνεται αυτό με τον νόμο που φέρνουμε; Καθιερώνουμε τον γραπτό, πανελλαδικό διαγωνισμό. Σαν τις Πανελλήνιες Εξετάσεις που δίναμε όταν ήμασταν παιδιά και που δίνουν και τα παιδιά μας για να μπουν στο Πανεπιστήμιο. Οι καλύτεροι, οι αξιότεροι, οι πρώτοι μπαίνουν στο Δημόσιο, στην υπηρεσία που έχουν τα προσόντα να υπηρετήσουν. Αυτή είναι η κεντρική αλλαγή», είχε περιγράψει ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr