«Όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες, όλος ο κόσμος είδαν την τουρκική στάση στην περίπτωση των 92 παράτυπων μεταναστών στον Έβρο: Εργαλειοποίηση του ανθρώπινου πόνου,παραβίαση του διεθνούς δικαίου, ψέματα, συκοφαντίες & μεσαιωνικές συμπεριφορές από την τουρκική πλευρά που δεν θα αποδεχθούμε!».

Οι δηλώσεις Σοϊλού

Είχαν προηγηθεί οι προκλητικές δηλώσεις τόσο του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών όσο και του υποργού Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού, ο οποίος επιμένει στο αφήγημά του για την Ελλάδα και τους μετανάστες.

«Ήταν μια πολιτική για να μας αποσταθεροποιήσουν, να μας κάνουν ξενοφοβικούς σαν αυτούς, να διασφαλίσουμε ότι θα αποτρέψουμε τυχόν μετανάστες που θα μπορούσαν να έρθουν σε αυτούς σκοτώνοντας, βασανίζοντας και εκφοβίζοντάς τους με τον ίδιο τρόπο που κάνει η Ελλάδα, και για να δημιουργήσουμε ένα ατσάλινο τείχος για αυτούς. για να μην πάνε στην Ευρώπη. Και οι δύο το εφάρμοσαν μόνοι τους και προσπάθησαν να μας κάνουν να το κάνουμε μέσω των στρατηγικών συμμάχων τους στην Τουρκία. Ο στόχος ήταν ένας: όλοι να πεθάνουν, όλοι να φοβούνται, να μην έρχονται μετανάστες σε εμάς. Γνωρίζουμε αυτή την απάνθρωπη, κακόβουλη προσέγγιση, αυτή την προσέγγιση που φέρνει προβλήματα στον τομέα μας. Και δεν είμαστε και δεν θα είμαστε πιόνι κανενός, αποθήκη λαθρομεταναστών», δήλωσε.

Πηγή: pagenews.gr