Θεματοφύλακες του Συντάγματος: Υπέγραψαν δύο χιλιάδες την «ιερή δήλωση» για ένοπλο αγώνα – Δίνει δικαίωμα στους υπογράφοντες να “πυροβολούν” και να “εκτελούν”

Ένα περίεργο και άκρως ανησυχητικό κείμενο διακινείται στο διαδίκτυο από τους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», το οποίο όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της  Realnews, έχει υπογραφεί από τουλάχιστον 2.000 πολίτες. Το κείμενο φέρει τον τίτλο «Αναφορά – Καταγγελία» και είναι διαθέσιμο στην κεντρική σελίδα των «θεματοφυλάκων του άρθρου 120 του Συντάγματος». Συνολικά είναι 20 σελίδες και όσοι το υπογράφουν μπορούν να δηλώσουν ακόμα και το ΑΦΜ ή το θρήσκευμά τους.

Σε αυτό αναπτύσσεται μια άκρως επιθετική και επικίνδυνη ρητορική, με έντονα ακροδεξιά χαρακτηριστικά, ενώ όποιος το υπογράφει δηλώνει ότι έχει… το δικαίωμα, όπως αναφέρεται αυτολεξεί, να «πυροβολεί» και να «εκτελεί»!

Η «ιερή δήλωση» των αρνητών της πανδημίας του κορονοϊού, βρίσκεται πλέον στο μικροσκόπιο των Αρχών και αποτελεί «οδηγό» στις έρευνες της Εισαγγελίας. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι αυτό το «μανιφέστο» θα μπορούσε να βαρύνει σημαντικά τις κατηγορίες σε βάρος των πιο ακραίων ομάδων του αντιεμβολιαστικού κινήματος.

Η «ιερή δήλωση»

«Ιερή δήλωση ενεργοποιήσεως και εφαρμογής του άρθρου 120 και καταγγελία κατά των εις βάρος του λαού και του έθνους διαπραχθέντων κακουργημάτων», γράφεται στην πρώτη του πρόταση. Υπάρχει μάλιστα και ειδικό πεδίο, όπου οι υπογράφοντες μπορούν να συμπληρώνουν όλα τα προσωπικά τους στοιχεία, ακόμα και το ΑΦΜ ή το θρήσκευμά τους.

«Θα βρίσκομαι σε ενάσκηση καθήκοντος και συνεχώς διατηρώ το δικαίωμά μου και την υποχρέωσή μου στην οπλοκατοχή και τη διαρκή ετοιμότητα», σημειώνεται στο κείμενο. Επιπλέον, οι υπογράφοντες την «ιερή δήλωση» απαιτούν από τις αστυνομικές Αρχές της χώρας να τους ενημερώνουν και να τους βοηθήσουν στις… εκτελέσεις που θα αναλάβουν για κάθε πράξη σε σχέση με την υγειονομική κρίση:

«…ζητώ από εσάς, κύριε διοικητά, αλλά και από όποιο νόμιμο δικαστικό όργανο, να με συνδράμει στα παραπάνω (δολοφονίες, εκτελέσεις προδοτών) για τα οποία σας καθιστώ υπεύθυνους σε περίπτωση που τυχόν αγνοήσετε τις προειδοποιήσεις μου. Να με ενημερώνετε συνεχώς για τα όποια ευρήματά σας με επίσημες και νόμιμες διαδικασίες στη διεύθυνση που αναγράφεται στο πεδίο με τα στοιχεία μου».

Το κείμενο διακινήθηκε για πρώτη φορά το 2012, στο αποκορύφωμα της οικονομικής κρίσης, και έχει επικαιροποιηθεί, περιλαμβάνοντας αναφορές όπως για τη Συμφωνία των Πρεσπών και τις προσφυγικές ροές, ενώ την πιο πρόσφατη μορφή του την έλαβε τον Δεκέμβριο του 2020, όπου εστιάζει στην εμβολιαστική εκστρατεία και στην πανδημία.

Δύο χιλιάδες υπογραφές

Η «ιερή δήλωση» έχει υπογραφεί από τουλάχιστον 2.000 πολίτες και έχει κατατεθεί σε δεκάδες αστυνομικά τμήματα. Αυτό που προκαλεί ωστόσο ανησυχία είναι το γεγονός ότι αναρτώνται φωτογραφίες που δείχνουν ομάδες αρνητών να κρατούν όπλα και να ασκούνται σε «τακτικές επιβίωσης».

Στην «ιερή δήλωση» είναι από μόνα τους ανατριχιαστικά, καθώς γίνεται λόγος για εκτελέσεις «προδοτών», που ευθύνονται είτε για την οικονομική είτε για την υγειονομική κρίση που βιώνει όχι μόνο η Ελλάδα, αλλά και ο ολόκληρος ο πλανήτης. «Όπως μου δίνει το δικαίωμα το άρθρο 120 του Συντάγματος να εκτελέσω όποιον διασπείρει τον ιό η δέχεται αναποτελεσματικά ιατρικά σκευάσματα και κυρίως όσους λαθρομετανάστες έχουν μπει στη χώρα μου και είναι φορείς του ιού», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr