Θάνος Πλεύρης: Για τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τους ανεμβολίαστους αλλά και για το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown μίλησε στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΙ ο υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης.

Για τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τους ανεμβολίαστους αλλά και για το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown μίλησε στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΙ ο υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης.

Τι είπε για το ενδεχόμενο lockdown

«Η φιλοσοφία μας είναι ότι δεν πρόκειται να πάμε σε περιορισμούς τύπου lockdown, είτε γενικού είτε ειδικού. Τα μέτρα που θα λαμβάνονται θα είναι μέτρα που θα περιορίζουν την κινητικότητα των ανεμβολίαστων και αυτό δεν θα είναι τιμωρητικά», τόνισε ο υπουργός.

Το 85% όσων είναι σε ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι

Όπως σημείωσε ο υπουργός Υγείας , το 85% όσων βρίσκονται στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι. «Για τις κλίνες ΜΕΘ γίνονται συνεχώς σχεδιασμοί, ώστε να μην υπάρχουν ελλείψεις. Το ΕΣΥ αντέχει ακόμα. Δεν πρόκειται να κλείσουμε.».

Νέα μέτρα όσο επικρατεί αυτή η κατάσταση

Ο κ. Πλεύρης διευκρίνισε πως «όσο υπάρχει αυτή η κατάσταση θα λαμβάνονται νέα μέτρα. Η επιθυμία της κυβέρνησης είναι να μην φτάσουμε σε έναν πλήρη περιορισμό των ανεμβολίαστων στις κοινωνικές και οικονομικές δραστηριότητες. Θα επιμείνουμε σε αυτή την κατεύθυνση, οποιαδήποτε όμως μέτρα χρειαστούν δεν θα είναι τιμωρητικά για τα ¾ του πληθυσμού που είχε επιλέξει να εμβολιαστεί και δεν πιέζουν το ΕΣΥ.».

Τι είπε για τους εμβολιασμένους

Όσον αφορά τους εμβολιασμένους, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να ληφθούν άλλα μέτρα. «Στους αμιγείς χώρους για εμβολιασμένους, με το σκεπτικό ότι δεν κινδυνεύουν ως προς τη νόσηση όπως οι ανεμβολίαστοι, δεν εξετάζονται περαιτέρω περιοριστικά μέτρα.»

Ωστόσο, η χρήση μάσκας παραμένει για όλους υποχρεωτική. «Αυτό που ισχύει για τη μάσκα είναι ότι στους κλειστούς χώρους είναι υποχρεωτική και στους εξωτερικούς χώρους είναι υποχρεωτική όπου υπάρχει συνωστισμός», τόνισε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr