Δεκαεννιά πράκτορες που βρίσκονταν επί τόπου περίμεναν μια μονάδα επέμβασης της αστυνομίας των συνόρων, σχεδόν μια ώρα μετά την εισβολή του ενόπλου μέσα στο σχολείο

Ως “λάθος απόφαση” χαρακτήρισε η αστυνομία του Τέξας, την καθυστέρησή της σε άμεση έφοδο στο σχολείο της μικρής πόλης Ουβάλντε όπου είχε οχυρωθεί ο 18χρονος οποίος διέπραξε μακελειό, την περασμένη Τρίτη

Το δολοφονικό αμόκ του 18χρονου και οι λάθος χειρισμοί της αστυνομίας οδήγησαν στο να χαθούν 21 άνθρωποι στο σχολείο, δύο δάσκαλοι και 19 παιδιά.

“Όπως αποδείχθηκε, τώρα, ασφαλώς και δεν ήταν η σωστή απόφαση. Ήταν η λάθος απόφαση, τελεία και παύλα”, δήλωσε κατηγορηματικά, ο διευθυντής Δημόσιας Ασφάλειας της πολιτειακής αστυνομίας του Τέξας, Στίβεν Μακ Κράου, όταν ρωτήθηκε για τον χρόνο που χρειάστηκε για την επέμβαση των δυνάμεων της τάξης, η οποία επικρίθηκε έντονα.

Δεκαεννιά πράκτορες που βρίσκονταν επί τόπου περίμεναν μια μονάδα επέμβασης της αστυνομίας των συνόρων, σχεδόν μια ώρα μετά την εισβολή που σκοπευτή, του Σαλβαδόρ Ράμος, μέσα στο σχολείο.

“Φυσικά δεν το βλέπουμε αυτό έχοντας εκ των υστέρων πλεονέκτημα, ήταν σαφές εξ αρχής ότι υπήρχαν ακόμη μαθητές μέσα και βρίσκονταν σε κίνδυνο”.

“Ήταν λάθος η απόφαση της αστυνομίας όταν πίστεψε ότι είχε ένα “άτομο που είχε οχυρωθεί” που δεν ήταν πλέον ενεργός σκοπευτής σε σχολείο του Τέξας. Τελεία και παύλα”, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr