Τέλη κυκλοφορίας 2022: Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τα τέλη κυκλοφορίας 2022, καθώς αναμένεται να αναρτηθούν όπως κάθε χρόνο στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου.

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τα τέλη κυκλοφορίας 2022, καθώς αναμένεται να αναρτηθούν όπως κάθε χρόνο στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου. Κέρδος θα έχουν οχήματα τα οποία ταξινομήθηκαν μετά την 1 Ιανουαρίου 2021.

Για τα επιβατικά αυτοκίνητα ταξινομούμενα για πρώτη φορά σε κράτος μέλος της ΕΕ/ΕΟΧ από την 1η Ιανουαρίου 2021 και εφεξής θα υπολογίζονται με βάση τις τιμές εκπομπών CO2 ανά χιλιόμετρο σύμφωνα με την Παγκοσμίως Εναρμονισμένη Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων (WLTP) όπως αναγράφονται στη άδεια του οχήματος.

Τι είχε συμβεί πέρυσι

Παράταση στην προθεσμία καταβολής των τελών κυκλοφορίας είχε δώσει το υπουργείο Οικονομικών μέχρι τη Δευτέρα 1 Μαρτίου για την εμπρόθεσμη καταβολή τους.

Πως πληρώνονται τα τέλη κυκλοφορίας

Τα ειδοποιητήρια για τους ιδιοκτήτες οχημάτων αναρτώνται  όπως και πέρυσι στον ιστότοπο της ΑΑΔΕ. Όσοι ιδιοκτήτες οχημάτων θα πρέπει να τα πληρώσουν όταν αναρτηθούν καλούνται να γνωρίζουν τους τρεις διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους μπορούν να το πραγματοποιήσουν:

  • Με τον QR κωδικό, τον οποίο οι φορολογούμενοι μπορούν να σκανάρουν, πληρώνοντας το αντίστοιχο ποσό μέσω της κινητής τραπεζικής (mobile banking)
  • Με web banking, όπου η πληρωμή πραγματοποιείται μέσω κωδικού RF
  • Με την καταβολή του ποσού σε υποκαταστήματα τραπεζών και Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ)

Πώς εκτυπώνονται

  • Με κωδικούς TAXISNET ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΣΤΟ myTAXISNET: Πολίτες – οχήματα – τέλη κυκλοφορίας με κωδικούς TAXISnet ή Επιχειρήσεις – φορολογικές υπηρεσίες – οχήματα – τέλη κυκλοφορίας με κωδικούς TAXISnet.
  • Χωρίς κωδικούς TAXISNET ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΣΤΟ myTAXISNET: Πολίτες – οχήματα – τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς TAXISnet Επιχειρήσεις – φορολογικές υπηρεσίες – οχήματα – τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς TAXISnet

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr