Οι δύο σταθμάρχες της απογευματινής βάρδιας στο σταθμό Λάρισας, φέρεται ότι είχαν φύγει από την εργασία τους πριν από τη λήξη της βάρδιάς τους.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα απολογηθούν οι δύο σταθμάρχες που είχαν βάρδια την ημέρα που έγινε το δυστύχημα στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς. Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ ο συμβασιούχος σταθμάρχης θα απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 27 Μαρτίου, ενώ ο δεύτερος και πιο παλιός την ερχόμενη Τρίτη 28 Μαρτίου. Εντός της επόμενης εβδομάδας, στις 30/3, αναμένεται να απολογηθεί και ο επιθεωρητής.Οι δύο σταθμάρχες της απογευματινής βάρδιας στο σταθμό Λάρισας, φέρεται ότι είχαν φύγει από την εργασία τους πριν από τη λήξη της βάρδιάς τους.

Οι σταθμάρχες κατηγορούνται για το κακούργημα της διατάραξης συγκοινωνιών από το οποίο επήλθε θάνατος, για το οποίο προβλέπεται ποινή από δέκα έτη έως και ισόβια κάθειρξη και τα πλημμελήματα της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας και της πρόκλησης σωματικών βλαβών κατά συρροή.

Γονείς 23χρονου Ντένις: Ήταν μαζική δολοφονία – Θέλουμε να τιμωρηθούν οι ένοχοι

Στον εφέτη ειδικό ανακριτή, ο οποίος διεξάγει τις έρευνες για την τραγωδία των Τεμπών, παρέστησαν σήμερα οι γονείς και μέλη της οικογένειας του 23χρονου Ντένις Ρούτσι, που ήταν ένα από τα 57 θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, συνοδευόμενοι από τη δικηγόρο τους Ζωή Κωνσταντοπούλου.Σε δηλώσεις που έγιναν στους δημοσιογράφους, η κ. Κωνσταντοπούλου ζήτησε –εξ ονόματος της οικογένειας– «να αποδοθεί η Δικαιοσύνη τάχιστα και όχι ράθυμα, κατά πώς βολεύει την πολιτική συγκυρία».

Παράλληλα, έκανε λόγο για ανησυχία από την απόπειρα συγκάλυψης που προκύπτει από τις δηλώσεις τόσο των κυβερνητικών παραγόντων όσο και των υπηρεσιακών παραγόντων.Ζήτησε την τιμωρία όλων των ενόχων και όχι μόνο όσων (σταθμάρχες, εργαζόμενοι) έχουν την προφανή εμπλοκή.

Πηγή: pagenews.gr