Οκτώ νέες καταθέσεις για την τραγωδία

Aλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσε έγγραφο που απέστειλε η Hellenic Train σε τραυματία των Τεμπών, 41 ημέρες μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα! Το εν λόγω έγγραφο, που έφερε στο φως της δημοσιότητας ο τηλεοπτικός σταθμός Star, αφού αρχικά αναφέρει τα ποσά της προκαταβολής, στη συνέχεια ξεκαθαρίζει ότι «η εν λόγω προκαταβολή δε συνιστά σε καμία περίπτωση αναγνώριση τυχόν ευθύνης της σιδηροδρομικής επιχείρησης και μπορεί να αντισταθμιστεί με οποιοδήποτε άλλο ποσό τυχόν καταβληθεί».

Οκτώ νέες καταθέσεις για την τραγωδία

Την ίδια ώρα οι δικαστικές εξελίξεις τρέχουν. Σήμερα την πόρτα του εφέτη ανακριτή στη Λάρισα πέρασαν οκτώ άτομα:

-3 τεχνικοί στον ΟΣΕ
– 3 εν ενεργείας σταθμάρχες, ο ένας εκ των οποίων έχει αναλάβει χρέη επιθεωρητή
– 2 συνταξιούχοι σταθμάρχες

Ρωτήθηκαν απο τον εφέτη ανακριτή για θέματα που αφορούν τις βάρδιες, τον τοπικό πίνακα χειρισμού, τις αυτόματες και χειροκίνητες χαράξεις, αλλά και πώς λειτουργούσαν οι δυο προφυλακισμένοι, σταθμάρχης και επιθεωρητής.

«Ο σταθμάρχης έκανε βάρδια μόνος του, ενώ ήταν σε μαθητεία»

Και όλα αυτά, τη στιγμή που το Star φέρνει στο «φως» νέα στοιχεία που επιβεβαιώνουν τις… λάθος επιλογές που κόστισαν ζωές.

Ο κεντρικός σταθμάρχης Λάρισας στην καταγγελία του ισχυρίστηκε ότι συνάντησε τον προφυλακισμένο σταθμάρχη στις 2 Ιανουαρίου και έκπληκτος διαπίστωσε ότι θα έκανε βάρδια μόνος του εκείνο το βράδυ, στον σταθμό της Καλαμπάκας, χωρίς να έχει πάρει την πιστοποίηση.

Η απόφαση ήταν του Επιθεωρητή, ισχυρίζεται, όπως του είπε συνάδελφός του στην επικοινωνία που είχαν.

«Τον ρώτησα πώς είναι δυνατόν να αφήσατε μόνο του τον Β.Σ. στον σταθμό της Καλαμπάκας. Τότε ο Π.(σταθμάρχης) μου απάντησε ότι αφέθηκε μόνος του στην Καλαμπάκα, κατόπιν εντολής του Επιθεωρητή. Στις 12:05 περίπου μου τηλεφώνησε ο Επιθεωρητής από τον σταθμό της Καλαμπάκας, όπου είχε μεταβεί εσπευσμένα και μου είπε “έμαθα ότι με έψαχνες. Θα δεις τώρα τι θα πάθεις“», δήλωσε.

Πηγή: pagenews.gr