Τατάρ Κατεχόμενα: Ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων συνέχισε την λογική των προκλήσεων αναφέροντας πως οι Ελληνοκύπριοι έκαναν σφαγές.

Ο Τατάρ συνεχίζει τις προκλήσεις καιρό μετά την επίσκεψη Ερντογάν και τις εξαγγελίες του. Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης είχε αναφέρει ότι τα Βαρώσια θα ανοίξουν σταδιακά για εγκατάσταση,  λέγοντας ότι αν δεν υπήρχε πανδημία μέχρι σήμερα θα τα είχαν επισκεφθεί ένα εκατομμύριο άνθρωποι. Πρόσφατα μάλιστα ο ίδιος είχε αναφέρει πως η Κύπρος θα έπρεπε να μεταβιβαστεί στην Τουρκία.

Πιο συγκεκριμένα, τα περί λύσης δύο κρατών που να περιέχει την κυριαρχία του «τoυρκοκυπριακού λαού» επανέλαβε ο ηγέτης του ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ σε ομιλία του σε φόρουμ στην Κωνσταντινούπολη. Μιλώντας στα εγκαίνια του ‘Φόρουμ ΜΜΕ του Τουρκικού Συμβουλίου’, ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι ο «Τουρκοκυπριακός λαός» είναι ο εκπρόσωπος του τουρκικού έθνους στην ανατολική Μεσόγειο.

“Να συνεχιστεί η ειρήνη στην Κύπρο και να επιτευχθεί συμφωνία”

Υποστήριξε ότι θέλουν «να συνεχιστεί η ειρήνη στην Κύπρο και να επιτευχθεί συμφωνία». Όπως είπε, πλέον δεν θέλουν «μια συμφωνία ομοσπονδιακού συνεταιρισμού, αλλά στην βάση δύο κρατών που να περιέχει κυριαρχία του ‘Τουρκοκυπριακού λαού’ και συνέχιση εγγυήσεων της Τουρκίας».

Νωρίτερα, σε ομιλία του στο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών Επιστημών της Άγκυρας Ερσίν Τατάρ είπε ότι «οι Ελληνοκύπριοι δεν έβλεπαν τον ‘Τουρκοκυπριακό λαό’ ως ίσο, έκαναν σφαγές για να τον διώξουν από το νησί, κατά την έκφρασή του, και ότι ο ‘Τουρκοκυπριακός λαός’ κέρδισε την σημερινή του ανεξαρτησία με την άφιξη, όπως ονόμασε την εισβολή, της Τουρκίας»!

“Για τους Τουρκοκύπριους η παρουσία της Τουρκίας είναι εκ των ων ουκ άνευ”

Υποστήριξε ότι «για τους Τουρκοκύπριους η παρουσία της Τουρκίας στο νησί καθώς και το δικαίωμα του της εγγυήτριας δύναμης και της παρουσίας του στρατού είναι εκ των ων ουκ άνευ», προσθέτοντας ότι δεν θα μπουν σε κανένα παιχνίδι και ότι θα συνεχίσουν να είναι δύναμη στην περιοχή του εναέριου χώρου της γαλάζιας πατρίδας.

Ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι μόνο με την υποστήριξη της Τουρκίας μπορούσαν να προβάλουν τα δύο κράτη και την κυριαρχία τους, να φέρουν αυτή την πολιτική στον ΟΗΕ, θέτοντάς την στην ημερήσια διάταξη και ευχαρίστησε τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr